Inspirasjon

Actic vil revolusjonere CrossFit-Miljøet

I 2022 åpnet vi tre nye CrossFit-sentre

– Vårt overordnede mål er å få spredt CrossFit så mye som overhodet mulig, forteller fagansvarlig for CrossFit i Actic Norge, Lars Frederik Gylseth.

Fikk jobbtilbud på telefon

I september 2022 lå han ved bassengkanten på sitt daværende bosted i Spania da telefonen kimte.
– Planen var å være der to-tre år til, men jeg kunne ikke takke nei til dette jobbtilbudet, forteller Gylseth, som første desember møtte i ny jobb i Asker.
– Som fagansvarlig er det min oppgave å utvikle coachene, jobbe med produktet vi leverer og utvikle konseptet. Nå innfører vi et stort utvalg timetyper på flere av våre boxer, forteller han.

Tok over etablert Box med usikker fremtid

En av CrossFit-boxene som nå ligger under Actic-paraplyen er CrossFit Sarpsborg, som tidligere var en frittstående box.
– Medlemmene her er kjempeglade for at det fortsetter å være et CrossFit-tilbud i byen. Vi har et senter med masse flott utstyr og et godt utgangspunkt med et allerede etablert miljø, forteller Vigdis Wicklund.
Hun ble bedt om å steppe inn i 1,5 års vikariat som box manager i oktober 2022.
– Jeg brenner veldig for idretten og elsker folkene som er her. Målet vårt er å bli Norges beste box gjennom å lage et så godt miljø som mulig her, et slags hjem nummer to, forteller hun.
Selv om mange medlemmer fra tidligere er med videre, har CrossFit Sarpsborg et mål om å økte både timetilbudet og antall medlemmer.
– Vi har et bredt utvalg timer og mange medlemmer som synes det er stas å trene på dem, og det skaper godt samhold, forteller Wicklund.

Krav for å drifte CrossFit-sentre

De tre CrossFit-boxene som nå driftes av Actic-kjeden er CrossFit Furuset, CrossFit Sarpsborg og CrossFit Lensmannslia. Alle er lisensierte CrossFit-gym, hvilket betyr at de betaler lisens for å benytte varemerket CrossFit. Alle coachene har også formell utdanning innen CrossFit.
– Det er en del krav til å kunne ha CrossFit-senter under et kommersielt senter, og vi har dobbelt- og trippelsjekka det med CrossFit HQ, forklarer Gylseth.
Kravene går blant annet på egne medlemskap og egne dedikerte områder med egen inngang. Med alt det praktiske på plass er jakten på medlemmer i gang på alle sentre, og de møter svært ulike kundemasser.

Vil lage krysskulturelt samlingspunkt

– Vi prøver blant annet å få inn folk som aldri har trent CrossFit før, og ønsker velkommen dem som ikke har trent så mye i det hele tatt, forteller Roger Gillros, senterleder på Furuset.
Han hadde lenge vært på jakt etter en box med potensiale for å drive aktivitet retta mot barn og ungdom, da Actic-sjef Leif Nilsen slo på tråden høsten 2022. Åpningen sto i midten av november, bare en uke før Gillros skulle arrangere en stor internasjonal konkurranse på Skjetten. En måned senere ble han dessuten pappa for andre gang.
– Det går i et hakka kjør. Men det er givende. Miljøet på Furuset er fantastisk, og området har helt enormt potensiale. Vi drar dessuten nytte av å henvise til Kristin Holte i Mesternes Mester når vi skal forklare uvitende hva CrossFit faktisk er, sier han.

Et miljø på tvers av kulturer

Nå er arbeidet med å utvide hjerteprosjektet hans i full gang.
– Vi vil inn i barne- og ungdomsvirksomheter og finne familier som trenger et samlingspunkt og noe å være del av. Det er så mange grunner til å trene på Furuset, sier Gillros og henviser til de flotte utearealene rundt senteret, IKEA og Furuset IFs treningsarealer.
– Her er basketbaner, store plener og en liten skog; helt fantastiske områder for trening i gruppe både inne og ute, påpeker den engasjerte svensken. Hver dag trener mennesker i alle aldre og med alle hudfarger sammen hos ham på Furuset.
– Her om dagen skulle man være to og to sammen i økta. En norsk mann i 50-åra, typisk syklist, gikk sammen med en ung, pakistansk småbarnsmor med hijab. Det er helt fantastisk hvordan CrossFit-miljøet bringer folk sammen, sier Roger Gillros.

Ulike sentre med ulikt fokus

Mens CrossFit Sarpsborg er et veletablert senter med en rutinert kundemasse og Furuset satser mot en ny kundegruppe, er fokuset i Lensmannslia på mosjonister så vel som toppidrettsutøvere. De har blant annet et eget team med unge og lovende konkurranseutøvere som satses på.
– Det vi vil fokusere på overfor medlemmene våre er å skape nysgjerrighet og interesse og treffe folk flest, sier Sondre Webb Olsen, box manager i Asker.
Sammen med Gylseth jobber han nå med å bygge ulike konsepttimer som passer ulike mennesker på ulike dager: roligere timer, teknikktimer og introduksjonstimer.
– Vi har mange engasjerte medlemmer som er flinke til å invitere til egentrening, felles middager, deltakelse i konkurranser og mye annet.
Nå stenges dessuten bassenget i Lensmannslia for å gi Webb Olsen og medlemmene hans større boltreplass.
– CrossFit Lensmannslia blir nå over dobbelt så stort og med egne garderober, forteller Webb Olsen.

Sjekker interessen i Slemmestad

Overordnet er målet med CrossFit-satsningen i Actic å skape et tilbud der de ser at det trengs.
– Vi vil spre CrossFit så mye som mulig, fordi vi elsker miljøet det bygger og hva det gjør med folks forhold til trening. Men vi åpner bare CrossFit-sentre der det føles riktig, og det blir langt fra alle sentre i kjeden som skal ha det, sier fagansvarlig Gylseth.
Nå er de i gang med et prøveprosjekt i Slemmestad.
– Vi bygger et nytt område og starter med fire functional fitness-timer per uke for å sjekke interessen. Det blir spennende fremover, forventer han.

Treningssenter Bli medlem
Handlevogn
Kunde-
service
Kundeservice