Asker yoga

 

en del av Actic Asker

Deilig atmosfære og flinke instruktører. Et pusterom…

Christine

Veldig bra tilbud på forskjellige yoga typer.
Idag ble vi kjent med Emilie Ribe Berg som guidet oss gjennom en spennende Ying & yang på 75 min. Herlig musikk og tydelig instruktør.

Toril

Asker Yoga tilbyr yoga for alle nivåer i yogapraksisen. Vi mener at alle har muligheten til å praktisere og blomstre med yoga.
Vår intensjon er å gi deg verktøy og teknikker som kan brukes til å løfte din bevissthet om kropp, sinn og ditt indre selv; skape en positiv balanse som vil styrke selvoppfatning, samt det sosiale og miljømessige forholdet.

Vi tilbyr spesialiserte klasser og privatundervisning, kurs og workshops i en rekke stilarter. Vi lover høyt kvalifiserte klasser med lærere som elsker at undervise og vi prøver å tilfredsstille dine individuelle behov i alle våre klasser. Våre lærere er kunnskapsrike og erfarne, og de deler nøyaktig og detaljert veiledning til alle.

Vil du prøve for første gang eller videreutvikle din praktisering av yoga – bruk Asker Yoga som et tilfluktssted, eller et skritt tilbake fra daglig distraksjon. Bruk tiden hos oss som en tid til å fokusere på deg: å være til stede og la ditt indre selv komme til overflaten.

Opplev et åpent hjerte, sunn kropp og mer klarhet i sinnet hos oss!

Finn balansen i våre romslige og varme yogasaler!

Man trenger ingen forkunnskaper, kun en yogamatte, lette klær og et åpent sinn!

Alle nivåer ønskes og imøtekommes, og du vil bli undervist ut fra ditt utgangspunkt.

Hos oss kan du velge og vrake mellom disse timene:

Hos oss finner du erfarne yogalærere, en variert timeplan og herlige, lune lokaler spesielt tilpasset for yoga.  Vi ønsker at alle som er interessert i yoga, uansett om du er erfaren eller helt ny, skal finne noe på timeplanen som passer. Prøv ut våre timer og finn det du trives best med. Noen timer er mer fysisk krevende enn andre. I noen timer utforsker vi også den mindre fysiske delen av yoga, såsom meditasjon og pusteøvelser. Senk skuldrene og begynn i det små med et åpent sinn, og erfar hvordan stress og muskelspenninger forsvinner. Våre yogalærere har bakgrunn fra forskjellige retninger innen yoga; blant annet Ashtanga, Hatha, Anukalana og Yin Yoga.

Med tid og litt øvelse vil yoga gjøre deg bedre kjent med deg selv og din kropp, og dermed gi økt kroppsbevissthet, løse opp spenninger, gi styrke, smidighet, energi og et rolig sinn.

Ashtanga yoga

En fysisk krevende yoga med en fast serie med stillinger. Rekkefølgen på stillingene er nøye sammensatt, der hver asana forbereder den neste. Man innleder med en serie med solhilsener og forsetter med stående øvelser og strekk før den sittende delen med dypere strekk, og de avsluttende øvelsene med blant annet skulderstående. Et viktig kjennetegn ved Ashtanga yoga er synkronisert pust og bevegelse, og bidrar til en dynamisk flyt mellom hver stilling. Vi har områdets med komplette tilbud av timer i Ashtanga yoga!

Ashtanga 2

På denne timen går et skritt videre etter Ashtanga 1 : styrke, utholdenhet og fleksibilitet utfordres enda mer. Det kan være at man utfører vinyasa mellom høyre og venstre side også i sittende stillinger, eller at vi setter inn et par nye stillinger fra første serien i tillegg til det vi går gjennom på Ashtanga 1. Timen har et høyere tempo.

Yin & yang yoga

En kombinert time med noe dynamisk yoga (Yang), hvor vi styrker kroppen med flytsekvenser, etterfulgt av en rolig Yin yoga sekvens. Yang retter seg mot bruk av musklene våre, og utvikler styrke, stamina og fleksibilitet. Mens Yin retter seg mer mot bindevevet i kroppen, og hjelper til å gjenvinne bevegelighet og fleksibilitet. I tillegg stimuleres energikanalene/meridianene og deres tilknytning til de aktuelle organene i kroppen. Yin og Yang representerer motsattheter, men i like stor grad komplementerende kvaliteter.

Yoga Nidra

Denne yogastilen er perfekt om du trenger å roe helt ned etter en tøff uke eller en hard treningsøkt. Her er du ved bevissthet et sted mellom våken og sovende tilstand, akkurat på det punktet hvor kroppen slapper av og er i ferd med å sovne, men du er fremdeles ved bevissthet.

Nidra betyr søvn, så Yoga Nidra betyr en slags yogisk søvn. Med andre ord er dette en dyp avspenningsteknikk som kan føre deg inn i en tilstand hvor du ikke er helt våken, og heller ikke i dyp søvn. Formålet med Yoga Nidra kan være flere, men i tillegg til å være avspenning kan det hjelpe mot søvnproblemer, forberede deg for meditasjon og en utvidelse av bevisstheten der du får større kontakt med det underbevisste.
Sliter du med smerter og sykdom kan det være et komplement til annen trening/rehabilitering.

Jivamukti Yoga

En yogametode som ble grunnlagt i New York på 80-tallet av yogapionerene Sharon Gannon og David Life. Det er en fysisk utfordrende praksis som kan lede til spirituell bevisstgjøring. I disse klassene vil de enkelte yoga-asanas (stillingene) settes sammen i flytende serier ved hjelp av pusten (vinyasa). Det vil også være chanting, oppløftende musikk og meditasjon.

Yoga Flow

Yoga Flow (eller vinyasa flow) er en dynamisk og fysisk form for yoga med fokus på yogaøvelser satt sammen til sekvenser og serier. Yogaen kan være fysisk krevende eller roligere. En kreativ time som gir energi, styrke og balanse. Som i mange andre yogatimer synkroniserer vi pust med bevegelser. Gjennom varierte og til dels kraftfulle sekvenser vil kroppen bli varm og sterk, og konsentrasjon og balanse vil bli bedre. I tillegg til en serie med stående øvelser har timen også sittende øvelser, strekk og avspenning – alt til deilig musikk.

Yin Yoga

Yin yoga er en rolig og meditativ form av yoga basert på kinesisk tradisjon og meridiansk teori. Mens du slapper av i kroppen og i sinnet, jobbes det samtidig kraftig med bindevevet. Yogastillingene/asanas holdes i 3-4 minutter for å virke dypt inne i kroppen; på bindevev, sener, ledd, og ligamenter. Det er en meditativ praksis for å bringe stillhet i kropp og sinn, og oppleve dyp tilstedeværelse.

Denne typen yogaklasse passer som et perfekt kompliment til alle typer aktiviteter – CrossFit, styrketrening, jogging, ski, ashtanga, vinyasa yoga osv.

YinFlow Yoga

«Yin Flow – en yogaklasse som kombinerer yin yogaens meditative tilnærming med myke og rolige bevegelser. Klassen gir deg en fin balanse mellom FLOW (bevegelse) og YIN (stillhet), og vil gi styrke og energi i kropp og sinn, og tid til å strekke godt inn i kroppens bindevev. Avsluttes med avspenning. Gjennom meditasjon, visualiseringer og fokus rundt pust inspireres vi til å ta i bruk fler sanser og bli med på en reise i vårt indre landskap.

Senior yoga (55+)

En ledet og noe mykere yogatime. Timen består av en serie posisjoner, som skal utfordre både styrke og fleksibilitet. Fokuserer på pust, flyt i timen og avslutter avspenning. Instruktøren justerer og modifiserer underveis.

Lurer du på vårt kurstilbud?Vi har kurs i Ashtanga nybegynner og tekniskYoga for stive mannfolkYoga for kidsMor og barn pilatesYoga for gravide, Hatha yoga og Anukalana yoga, samt Tai Chi. Følg med på kommende kurs og workshops som oppdateres jevnlig på web siden eller spør instruktørene og resepsjonen.

Vi du vite mer om yoga? Følg oss på FB: Asker Yoga / Instagram: askeryoga

Se bilder av alle instruktørene nederst på siden


Karin Heskestad

«Jag har i hela mitt liv tränat och alltid varit intresserad av träning, kost och hälsa. Jag blev introducerad för yoga första gången när jag studerade dans på gymnasiet i Sverige vid 16 år ålder. Min första yogalärare var Josef Abadi på ”Asana Yoga Center” i Göteborg. Han introducerade mig för både Hatha samt Ashtanga yoga. Jag föll genast för den mer lugnare och harmoniska yogaformen Hatha yoga, där man håller positionerna längre och utvecklar flexibilitet, men samtidigt god styrka. Sedan dess har jag praktiserat och de senaste åren mer aktivt och idag har det  blivit en del av mitt liv och livsstil.

Under min första mammapermisjon bestämde jag mig för att fördjupa min egen praksis för att kunna starta undervisa. Jag ville dela med andra det som ger mig lugn, stabilitet och möjlighet att se och tänka klart, men också den perfekta fysiska träningen. Utbildade mig till yogalärare hos Yoga Works. Min huvudlärare var Anne Von Walkenburg, ifrån Los Angeles. Yoga Works har stor vikt i sin utbildning på ”allignment, foundation, safe sequenzing”. Mina timmar på ATS heter Yoga Flow och tar utgångspunkt i YogaWorks metoden, och är en timme baserat på noga och tydlig instruktion med pust som fokus. Det är en dynamisk och fysisk form för yoga där balans mellan kropp och själ skapas genom rörelse, asana, andning och fokus. Meningen är att få en djupare förståelse för yoga på ett tryggt sätt.

För mig är yoga att ta mig tid till att lyssna på mig själv, att göra något för både kropp och själ. När jag praktiserar yoga finner jag igen kontakten med min kropp, och kan fokusera på vad jag behöver. Jag klarar att lyssna till både kroppen, känslor, sanser och hjärtat så att jag kan leva mer i trakt med mig själv.»


Eirin Selsvold

Eirin er én av våre fine lærere i yinyoga. Hennes interesse for yoga startet med et fødselsforberedende kurs med Parvati på Oslo Yogastudio i 1996. Hør hennes egne ord om hva yoga betyr for henne:

«Kurset vekka ein nysgjerrighet for yogaens verden. Reisen som instruktør og lærer starta i 2009 i treningsbransjen, med trinnvis dei utdanninger innen yoga som har vert tilgjengelig via Friskis og Svettis-systemet.»

Videre studerte Eirin fordypning i Taoistisk Yin Yoga via Yin Yoga instituttet i Oslo 2015 (200 timer) og har undervist i Yin-praksis siden da.

Eirin har også utdanning i naturmedisin som biopat og har hatt dette med seg i sin tilnærming i undervisningen, og har undervist i klasser med ulike behov for modifisering. Motto er «yoga for folket». Ellers jobber Eirin gjerne med kvinner og kvinners bevisstgjøring i egen kropp.


Giorgio Saia

Giorgio er utdannet yoga lærer for voksne og for barn, gruppetreningsinstruktør og sivilingeniør i maskinteknikk. Han har undervist yoga siden 2007. Giorgio bruker yoga selv som praktisk verktøy for bedre fysisk og psykisk helse.


Lilla Farkas

– Jeg fortsette å praktisere etter jeg flyttet hjem til Ungarn, men det var ikke før 2011 i Asker jeg begynte med Ashtanga – etter å ha flyttet tilbake til Norge, forteller Lilla.

De siste fire årene har hun lest mye om denne yogaretningen og fortsatt med egen praksis. I 2014 fikk hun mulighet til å være med i en leir til Kroatia hvor hun praktiserte hver dag.

– Etter den uken forsto jeg betydningen av regelmessig praksis, sier Lilla.

I 2015 tok Lilla lærerutdannelse i Ashtanga på HIYOGA i Oslo, og hun har undervist siden.

– Ashtanga for meg er hjem: et trygt sted å være, hvor jeg kan slappe helt av og ta imot hva som helst som måtte dukke opp på matten den dagen. Det forundrer meg den dag i dag hvordan systemet er bygd opp, måten stillingene følger etter hverandre for en grunn – og ikke minst hvordan praksisen påvirker absolutt alt annet i livet mitt, sier hun.

Nå gleder Lilla seg stort til å fortsette å undervise og hjelpe folk til å finne sin egen yoga-vei hos ats!


Helene Jakobsen

Helene oppdaget yoga for første gang da hun bodde i LA året 2001. Hun utdannet seg til kundaliniyoga-instruktør på Asker Helse og Yogasenter hos Karina Juul årene 2010-2012. Deretter tok hun ashtangayogalærerutdannelse hos Alexander Medin på Nøsen Yoga og Fjellhotell året 2016-17. Hun har deltatt på flere workshops innen Iyengar yoga, og undervist yoga på Asker Helse og Yogasenter, Unicare Friskvernklinikken, Yogafellesskapet og Akimi Slemmestad. Foruten yoga arbeider hun som frilansjournalist. I tillegg eier og driver hun Solberg andelsgård i Asker hvor det dyrkes økologiske grønnsaker.

 


Elif Thorp

«I am a yoga allience certified Hatha Yoga and Yin Yoga instructor. After practicing myself for a couple of years, I wanted to deepen my practice through attending some teacher trainings. Discovering that yoga is more than flexibility and strength, and is a transformative practice, I had the urge to share it with others and cross paths with others during my journey. I am so greatful for that.

My hatha practice is based on iyengar system which has a special focus on alliance, precision, with theurepatic and restorative benefits. During the class, we use props like blocks, belts, bolsters to support our practice. These able us to hold the poses independent of how flexible or how strong we are. We want to feel relaxed in a pose to calm the body, calm the mind.
Iyengar says ” When an asana is done correctly the body movements are smooth, there is lightness in the body and freedom in the mind.”

Yin yoga is a meditative style, consisting predominantly of sitting or lying postures, held for 3- 5 minutes. The focus is on connective tissues such as ligaments, bones and fascia. It is complementary to any yang (dynamic and muscular) type of training.

I am also interested in meditation and pranayama (controlling the breath / life force) and include them in the classes.»


Kristine Dregelid

Jeg har alltid vært aktiv og holdt på med en eller annen form for trening.

Yoga var  i mange år et supplement til annen fysisk trening, men da jeg oppdaget Ashtanga yoga i 2013 kjente jeg at denne formen for yoga tilfredsstilte både mitt behov for fysisk utfoldelse samtidig som det tilførte noe mer.

Jeg har siden praktisert jevnlig og yoga har blitt en viktig og naturlig ingrediens i mitt liv. Jeg tiltrekkes av balansen mellom det dynamiske og kraftfulle på det ene siden og roen og det meditative på den andre siden.  Jeg liker også at man i Ashtanga yoga gjennomfører de samme sekvensene hver gang.  At bevegelsene er kjente og forutsigbare gjør det lettere å fokusere på pust og egen tilstedeværelse.

I 2017 ønsket jeg å lære mer og forstå mer av filosofien bak yoga. Jeg studerte derfor under Basia Lipska Larsen ved Hiyoga i Oslo og er sertifisert RYT 200h instruktør. Jeg har undervist siden tidlig 2018.

I mine timer ønsker jeg å formidle ro og at det kan være et sted der man kan få en ”timeout” i hverdagen med tid til å puste og kjenne etter.

Samtidig er jeg opptatt av å kommunisere klart og tydelig slik at man utfører de ulike asanas/posisjoner på en riktig måte. Dette både for å unngå skader og for å oppnå optimal utnyttelse av praksisen.

Når jeg ikke driver med yoga jobber jeg i det daglige som leder i en bedrift som leverer løsninger innen digital markedsføring.


Harri Hakonarson

Den islandske handymannen Harri har bodd i Norge siden 2009, hvor han jobber som snekker.

Harri forteller at Yoga alltid har vært rundt ham, ettersom hans far har praktisert Hatha yoga i 30 år. Selv hadde Harri en lang pause fra yoga inntil for fire år siden, da gjorde han store endringer i livet sitt. Han tok sin første Ashtanga yoga-time på Asker treningssenter og ble hektet med en gang.

Harri har prøvd mange ulike former for yoga: Hot Yoga, Acro Yoga, Yoga flow, myk yoga mm., men det er Ashtanga-yogaen som passer han best.

– Jeg var stiv i starten, men med tiden har kroppen blitt bedre, forteller han.

Han er kursleder for ”Yoga for stive mannfolk” med stor suksess på Asker Treningssenter! Nytt kurs starter uke 2 i 2019.  Harri har nettopp fullført Yogamassør-utdannelse på Axelsons Bodywork school, som fokuserer på viktigheten av å se på helheten av mennesket for å holde seg frisk og i balanse. En effektiv og unik form for kroppsbehandling der en kombinasjon av ayurvedisk massasje og yogabaserte muskeltøyninger benyttes for å åpne og balansere kroppen.


Christina Straume

Christina Straume er en erfaren yogalærer med undervisningserfaring fra 2010 og jobber i dag heltid med egne klasser, workshops og yogareiser for Jomfrureiser. I hennes timer møter det kreative det dynamiske med fokus på flytende overganger og sekvenser, uansett om det er en Yoga Flow-klasse, Yin Flow eller Yin Yoga.  Hennes lidenskap er å samle mennesker til å bli mer kjent med seg selv gjennom yoga. Til å utforske bevegelse i kropp og finne ro i sinn. Om å skape rom rent fysisk og mentalt til å ha det bedre med oss selv. 

Christina er sertifisert RYT500 H yoga- og meditasjonslærer (Hatha/Yin), med spesialisering i Anukalana Yoga og Embodied Flow. Hun har mange års erfaring fra Ashtanga yoga, men hennes interesse for yoga begynte med klassisk yoga og meditasjon som 18-åring. I dag er det en mykere, dynamisk yoga som opptar henne – Anukalana Yoga, med inspirasjon fra blant annet dans og tai chi. I denne typen yoga beveger vi oss med pusten og nesten uten statiske hold – noe som ikke bare gjør at yogaen kan se ut som en dans, men holder ledd og ligament friske og sterke. De siste årene har Christina også utforsket dans og særlig intuitiv dans og free movement, og er i gang med en ny 300-timers spesialisering i Embodied Flow.

«I Embodied Flow kan jeg møte hele meg, min kropp og mitt sinn. Den kunstneriske og den spirituelle jeg. Den fysisk sterke og den meditative, og min fascinasjon for hvordan kropp og sinn henger sammen – alt smelter sammen her. »

Hos Actic har Christina Yoga Flow, Yin Yoga og Yin Flow. Mer om Christina på movebreathebe.no eller fb: Christina Straume Yoga. Christina jobber også frilans som grafisk designer.


Delphine Verhulst-Stangborli

My yoga journey began in 2009 with Ashtanga Vinyasa yoga. I had been reading that it could help me find calmness, clarity and harmony in the mind. At the same time, it could make my body stronger and more flexible.
It sounded more than enough for me.

The truth is that it is our intention which shapes what happens on and off the mat. So, basically, everything is possible.
My journey took a very exciting turn when I accidentally showed up in a Jivamukti Yoga class in 2015. It is this very method which got me to see a glimpse of the infinite possibilities which a yoga practice withholds.

Jivamukti Yoga is a physical, ethical, and spiritual practice, combining a vigorous hatha yoga, vinyasa-based physical style with adherence to five central tenets: shastra (scripture), bhakti (devotion), ahimsā (nonviolence, non-harming), nāda (music), and dhyana(meditation).
Very soon after, I started to practice daily, at home or with my teachers in Oslo and abroad and it became a “lifestyle”. Yoga was distilling its magical drops on the mat, off the mat, one day after the other, patiently.

In February 2017, I spent a month at Govardhan EcoVillage in India to become a Certified Jivamukti Yoga teacher (300 hours) together with Sharon Gannon (founder of the method together with David Life), world renowned advanced jivamukti yoga teachers Jules Febres, Yogeswari, Hachi Yu, Doug Whitaker, Moritz Ulrich and Manorama for the Sanskrit.

Not only that month turned my body and mind upside-down, filling me with new knowledge, life-changing experiences, wisdom and blissful company, but it confirmed that I was on the right path; the path of self-awareness, the path for more compassion and respect for myself and everyone around me.

I will always be a student of yoga first and foremost, but when I put on the coat of a yoga teacher, it is with great honour and a sense of great responsibility.
In my classes, I want to create a space for progress and transformation at one’s own pace, for vulnerability, authenticity and humour. I am striving to pass on the Jivamukti Yoga method and ancient wisdom with relevance, reverence, gratitude and joy – because yoga is bliss. Welcome!

Facts about me:
. Born and raised in Dunkirk, France.
. Have lived 20 years in Norway.
. Teach private and business classes as well as in yoga studios in Oslo and Akershus.
. Currently studying foot reflexology in Oslo (Traditional Chinese Medicine principles). . Would like to learn Tai Chi.

My favourite “motto”:
“If yoga does not make you a better person, you are doing it wrong.” – Jules Febres

For fullstendig kursoversikt se her eller bla nedover siden vår!

Morgenyoga? Pauseyoga? Lunsjyoga? Ettermiddagsyoga? Vi hjelper deg med å gjøre dine ansatte fornøyde. En fornøyd ansatt er en effektiv ansatt!

Hvorfor bedriftsyoga?
1. Du blir mer bevegelig i kroppen
2. Dine muskler blir mer utholdne og sterkere
3. Du får mindre vondt i f. eks rygg og skuldre
4. Minsker hodepine og migrene
5. Ditt hjerte blir sterkere
6. Øker forbrenningen og metabolismen
7. Senker blodtrykket
8. Forbedrer lungekapasiteten
9. Din fordøyelse blir bedre
10. Bedre balanse
11. Du vil føle deg mindre stresset
12. Bedre søvn
13. Sterkere immunforsvar
14. MINDRE SYKEFRAVÆR

 

Hva kan vi gjøre for din bedrift?
Vi legger opp til at Yoga-timene passer naturlig inn i arbeidsdagens rytme og flyt.
Vi tilbyr mellom 30 og 90 minutters Yoga-timer som er designet for å passe alle nivåer av fysisk form. Vi kan også skreddersy timer som passer den enkelte bedrift, fra rolige og avslappende timer til mer fysisk krevende dynamisk yoga. Kontakt oss for mer info og eventuelle spørsmål!

Fysisk aktivitet styrker bedriftens viktigste ressurs: De ansatte!

Karin Heskestad, karin.heskestad@actic.no
Tel: +
47 988 61103

Våre instruktører

Yogainstruktør & SoMe-ansvarlig

Christina Straume

Yogainstruktør

Karin Heskestad

Yogainstruktør

Delphine Verhulst-Stangborli

Yin & nidra

Eirin Selsvold

Yogainstruktør

Kristine Dregelid

Yogainstruktør

Harri Hakonarson

Yogainstruktør

Helene Jakobsen

Yogainstruktør

Helena Stokker

Yogainstruktør

Lilla Farkas

Hjelper deg å nå målet

Actic-appen

Nå kan du holde oversikt over treningen din med den nye appen vår for iPhone og Android. Mobilappen er gratis og inngår i alle våre medlemskap. Last ned appen i dag, hvis du ikke allerede har installert den.