Inspirasjon

Veltrent på ferie uten utstyr

Fortsett treningen selv om du reiser på ferie

Reiser kan fort sette kjepper i hjulene for den mest disiplinerte personen, men det betyr ikke at du må skli helt ut av dine treningsvaner. Det er mange måter å trene på mens man er på ferie, enten du er på en lang reise eller på besøk hos familien. Når du planlegger turen, er det lurt å tenke på disse treningsideene. Slik kan du trene og holde deg i bevegelse uten vekter, masse plass eller løpesko.

TRENE MED KROPPSVEKT

Best for: ingen vekter/ekstern belastning
Om du ikke har tilgang til vekter eller treningsutstyr, fokuser på øvelser med kroppsvekt og modifikasjoner som gjør dem lettere/vanskeligere. For eksempel kan en trening som dekker alle dine store muskelgrupper være så enkelt som å gjøre tre runder, 12 reptisjoner hver av følgende øvelser:

 • Knebøy
 • Armhevninger
 • Crunches
 • Utfall bakover
 • Planken
 • Bro

Om du vil ha enda mer trening, kan du kjøre samme antall repetisjoner, men øk hver øvelse som følger:

 • Knebøy med hopp
 • Armheving på ett ben
 • Star crunches
 • Utfall med hopp
 • Plank jacks (planken med jumping jacks ben)
 • Ett-bens bro

RASK HIIT

Best for: Når du har dårlig tid.

Hvis din reiseplan er fullstappet, kan det være vanskelig å holde styr på treningen. Det er der HIIT (High Intensity Interval Traning) kommer inn. Denne type trening kan løses raskt fordi intensiteten er så høy – du bør trene rundt 80 prosent av din maksimale hjertefrekvens – noe som fører til høyere kaloriforbruk før og etter trening.
For å utføre HIIT-treningen, følg disse tipsene:

 • doneHold deg til enkle øvelser.

Fokuset her er mindre på styrketrening og mer på utholdenhet og høyere intensitet. Det er ikke nødvendig å velge øvelser som armhevninger på ett ben, da du får full effekt av vanlige armhevninger.

 • doneHusk å kjøre både aktive intervaller og pauser

Start dine aktive intervaller på 20 eller 30 sekunder, med 1×1 for hvileperiode. Hvis du vil kjøre hardere kan pausen være kortere enn intervallen, eller omvendt, hvile lenger enn du er aktiv. En jevn 1×1 er den beste måten å utfordre deg selv hvis du er ny på HIIT. Tren mellom 4 og 15 minutter. 4 minutter er standardtiden for en Tabata-øvelse, mens noen advarer om skader hvis du kjører HIIT langt over 15 minutter.

ONLINE VIDEOER

Best for: Om du savner motivasjon.
Om du mangler motivasjon, kan det være bra å trene ved hjelp av treningsvideoer. Når du ikke har et treningssenter å trene på, er det mange som kjenner på en utfordring ved å holde på treningsrutinene sine. Med en treningsvideo gjør du enkelt bare det som instruktøren sier – for ikke å nevne at det går raskere fordi du trener mer og tenker mindre. Sjekk ut vårt timearkiv med masse spennende gruppetimer her.

GJØR SIGHTSEEING TIL FOTS

Best for: Fullbookede reiser

Når du ikke kommer deg på trening, har ingen ekstra tid og minimalt med plass kan man heller rette fokuset mot å gjøre dagen mer aktiv. Hvis du kjører mye, kan du finne måter å utforske området til fots på. Kanskje du kan parkere bilen å gå gjennom byen, i stedet for å kjøre fra ett sted til et annet. Ta beina fatt i stedet for å ta t-banen, velg en lengre rute, eller ta deg en joggetur i stedet for å gå. Bonus: joggesko tar ikke mye plass i kofferten.

Hold deg i form mens du er på reise

Bruk disse ideene for å holde treningen vedlike uansett hvor du reiser eller bor. Ta med deg joggeskoene å utforsk områder til fots, eller ta en 15 minutter rask HIIT-økt før du nyter dagen din. Ferieturer trenger ikke sette en stoppe for treningen din, her er det bare å gjøre noen enkle tilpasninger.
God sommertrening!

Treningssenter Bli medlem
Handlevogn
Kunde-
service
Kundeservice