Inspirasjon

Trening med strikk

5 øvelser med strikk

Trening med treningsstrikk er morsomt, effektivt og skånsomt. Det er trening som passer for alle, fra nybegynneren til den ordentlig veltrente. På de fleste treningssentre henger det ulike typer treningsstrikker og det er ikke helt selvforklarende hva man skal gjøre med dem. Du kan bruke treningsstrikk på flere ulike måter. Du kan både bruke det som redskap der treningsstrikken i seg selv fungerer som motstand og du kan bruke det som hjelp når du for eksempel gjør pull-ups og lar treningsstrikken løfte deg. Du kan også bruke en lett treningsstrikk i oppvarmingen hvor du på en enkel måte aktiverer de musklene som du i hovedsak skal bruke under timen. Dessuten kan du lett ta med en treningsstrikk på reise, noe som gjør det lett for deg å få til en skikkelig bra treningsøkt selv på ferie.
Hvorfor skal man trene med treningsstrikk? Jo, fordi den gir deg belastning som blir tyngre jo mer strikken strekkes ut. Husk å utnytte dette maksimalt på vei tilbake igjen ved å hele tiden være kontrollert og langsom i bevegelsen når strikken trekker seg sammen igjen. Bevegelsen når du drar i en treningsstrikk er helt uten rykk eller andre raske bevegelser, noe som gjør treningen skånsom.

5 effektive øvelser

Hvordan trener man med treningsstrikk? Vi har satt sammen et morsomt program med 5 effektive og skånsomme øvelser for hele kroppen. Det beste er om du har flere ulike treningsstrikk med ulik motstand som kan tilpasses etter de ulike øvelsene.

Roing med treningsstrikk

Perfekt for deg som jobber med datamaskinen hele dagen!
Sitt på gulvet med nesten strake ben (om det er vanskelig, sitt på en liten pute eller en vektplate slik at du kan ha ryggen rak). Tre treningsstrikken rundt føttene og hold i den andre enden av strikken. Strekk fram hendene og start deretter med å trekke sammen skulderbladene. Følg etter med armene og hold albuene nær kroppen. Dra hele veien til hendene kommer i høyde med midjen. Knip sammen skulderbladene litt ekstra og gå deretter tilbake samme vei. Pass på å holde imot hele veien.

Curl og press med treningsstrikk

Perfekt øvelse for deg som vil styrke området rundt skuldrene.
Hold en treningsstrikk med begge hendene og stå på treningsstrikken med føttene. Hold armene rett ned langs sidene. Begynn deretter med å curle hendene opp til skuldrene med tomlene pekende oppover, kontrollert og med spenning i mage og rumpe. Press så hendene rett opp mot taket til armene er rette. Deretter senker du hendene langsomt til skuldrene og strekker armene slik at du er tilbake ved start. Hold imot på veien ned.

Knebøy med treningsstrikk

Perfekt for løpere som har en tendens til å falle inn med knærne under løping.
Ta et såkalt miniband (kort treningsstrikk i ring) rundt begge bena rett nedenfor knærne. Stå med hoftebreddes avstand mellom føttene og press knærne ifra hverandre slik at båndet tøyes ut. Fortsett å presse ut samtidig som du går ned i en knebøy. Prøv å gå så dypt at hoftene kommer under knærne. Strekk bena igjen men slipp aldri spenningen i båndet.

Situps med treningsstrikk

Gir klassikeren situps en helt ny dimensjon!
Fest den ene enden av treningsstrikken til noe tungt i gulvhøyde. Ligg på rygg og hold den andre enden av treningsstrikken med begge hender ved skuldrene. Gjør en situp hele veien opp til sittende. Treningsstrikken kommer til å gjøre situpen tyngre der den pleier å bli lettest. Legg deg kontrollert ned og repeter.

Ryggdrag med treningsstrikk

Perfekt for deg som lett får vondt i skuldre og nakke.
Stå stødig og hold i en treningsstrikk med begge hender. Hold hendene litt smalere enn skulderbredde. Hold ut armene rett foran deg. Uten å heve skuldrene eller vinkle håndleddene, dra ut armene og strekk treningsstrikken. Dra samtidig sammen skulderbladene. Gå langsomt og kontrollert tilbake til start. Hold imot. Ikke la treningsstrikken bli slapp, men dra armene ut igjen rett før spenningen i strikken blir slapp.

Hvem passer trening med treningsstrikk for?

Sannheten er at trening med treningsstrikk passer for alle. Du kan være nybegynner og kjøre en hel økt med en treningsstrikk som ikke har så stor motstand, og du kan være ordentlig veltrent og få mye ut av treningen ved å bruke treningsstrikk for kompletterende øvelser og oppvarminger. Løpere som sliter med å få kontakt med rumpa kan varme opp før timen med knebøy med treningsstrikk for å vekke rumpa. Om du vil lære deg å gjøre pullups er en treningsstrikk til stor hjelp for å gi deg et ekstra løft! Treningsstrikk er også perfekt for rehabtrening og prehabtrening ettersom de er så skånsomme.
Det er jo også praktisk at treningen kan gjøres hjemme uten at det tar så mye plass. Hvorfor ikke prøve å kjøre en kort styrkeøkt med treningsstrikk etter løpetimen?

Treningssenter Bli medlem
Handlevogn
Kunde-
service
Kundeservice