Inspirasjon

Lag deg gode treningsrutiner!

Treningsrutine – et must for å holde treningen i gang!

Vi er mange som kommer godt i gang med treningen i starten av et nytt år. Men, ettersom tiden går, kan motivasjonen svikte, og det blir lenger og lenger mellom hver gang du kommer deg på trening. En av de største grunnene til det er mangelen på gode rutiner. Trikset er å legge inn gode treningsrutinger i hverdagen – det gjør det mye lettere å holde kontinuiteten oppe hele året. Å lage seg nye rutiner an ta mer tid enn en tror – forskning *) viser at det tar minst 60-90 dager for å danne nye vaner og dermed etablerte rutiner.

Derfor har vi laget en liste over de beste tipsene vi har for å etablere gode treningsrutiner!

1. Planlegg treningsuken

Lag en plan for hva du skal trene i løpet av uken, og legg det inn i kalenderen. Det hjelper deg å passe på at du har satt av tid til trening. Prøv å få inn minst 20 minutter hver dag – en rask gåtur eller en kort økt i studio. Litt trening, er mye mer enn ingen trening!

2. Tilpass treningen til hverdagen

Planlegg treningen på en måte som passer inn i hverdagen. Hvis du er opptatt på kveldstid kanskje du kan få in en liten økt om morgenen? Eller hvorfor ikke gjøre det i lunsjen? Tilpass hva du trener, slik at det kan gjøres der du er i løpet av dagen.

3. Tren med en venn

Noe som ofte hjelper på motivasjonen er å trene sammen med noen – da kan en heie på hverandre og en avtale med en person du er glad i betyr ofte mer enn en avtale du kun har gjort med kalenderen din. Så spør venner og kolleger, eller hvorfor ikke en partner eller forelder, om dere skal begynne å trene sammen. En økt i uken kan være nok!

4. Behagelig treningstøy

Å føle seg bra på trening – ha behagelige klør som du føler deg pen i, kan gjøre mye for både motivasjonen og følelsen når du trener. Så hvis du ikke har treningstøy du føler deg komfortabel og vel i, unn deg noen nye!

5. Gjør klar treningsbagen

Pakk bestandig treningsbagen dagen før du skal trene og sett den ved utgangsdøren. Da er det mindre sjanse for at du glemmer den, og du slipper å pakke i hui og hast om morgenen.

6. Vask med det samme!

Ikke utsett det å pakke opp treningstøyet etter at du kommer hjem fra trening. Å lete etter skittent treningstøy i vaskekurven når du skal trene kan gjøre at du ikke kommer deg på tening.

7. Trening skal være gøy!

Vær modig og prøv nye ting! Hvis du ikke synes treningen er gøy er det vanskeligere å få den gjort. Derfor kan det være lurt å prøve forskjellige treningsformer. Kanskje du finner er ny favoritt etter ¨å ha prøvd en ny gruppetimer?  Finn noe du synes er gøy ved å prøve nye treningsformer!
 
 
*) Phillippa Lally, Cornelia H. M. van Jaarsveld, Henry W. W. Potts andJane Wardle (2010). How are habits formed: Modelling habit formation in the real world. European Journal of Social Psychology, Volume 40, Issue 6, pages 998–1009, October 2010
Steel, P. (2007). The nature of procrastination: a meta-analytic and theoretical review of quintessential self-regulatory failure. Psychological bulletin, 133(1), 65-94
 
 

Treningssenter Bli medlem
Handlevogn
Kunde-
service
Kundeservice