Inspirasjon

4 styrkeøvelser for å få en sterk skikropp

Å gå langrenn gir god og skånsom trening for hele kroppen. For at opplevelsen skal bli behagelig, er det viktig å både ha teknikk og styrke. Mange ganger blir skituren bremset, på grunn av melkesyre og slitne legger allerede etter den første milen. Å trene opp grunnstyrken er noe mange glemmer.
Gi deg selv muligheten til å bli enda bedre i sporet, med noen enkle og effektive styrkeøvelser. Et hot tips er å satse ekstra mye på kjernemuskulaturen. Det er bra for staking. Armene er det også viktig å ¨huske på, så musklene holder ut lenge. Øvelsene under her, fokuserer på å styrke bein, mage og armer. I tillegg trener du balanse – og det gir deg stabilitet. Gjør disse øvelsene noen ganger i uken, for å bygge sterk langrennskropp til sesongen!

1. Bensenk

Her jobber du med de rette magemusklene, og hoftemuskulaturen. Legg deg på rygg, med bena samlet, og hendene langs siden. Løft bena rett opp mot taket. Når bena er på det høyeste punktet senker du dem sakte ned igjen. Her er det viktig å passe på å hele tiden presse korsryggen ned mot gulvet, slik at den ikke er i svai.

2. Vandrende planke

Denne øvelsen vil styrke kjernemuskulaturen, skuldrene og baksiden av armene. Legg deg på magen og plasser armene under skuldrene. Fra denne posisjonen "vandrer" du opp og ned, men en arm av gangen. Det er viktig å tenke på at du skal strekke deg, og beholde aktiveringen i magemusklene gjennom hele øvelsen.

3. Utfall

Utfall styrker rumpe-, buk-, og benmuskulatur. Hvis du trenger litt ekstra belastning kan du holde i noe tungt; for eksempel en kettlebell eller en pose mel. Det er viktig å stramme magemusklene under hele øvelsen.

4. Spensthopp

I denne øvelsen jobber vi med rumpe, lår og legger. Synk rolig ned i en knebøy. Iden laveste posisjonen tar du sats og hopper opp så kraftfullt du kan. Når du lander synker du rolig ned i en ny knebøy og gjentar hoppet. Spenst er nøkkelord i denne øvelsen.
Treningssenter Bli medlem
Handlevogn
Kunde-
service
Kundeservice