Actic Yoga Asker

Vi tilbyr yoga for alle nivåer, og spesialiserte klasser i en rekke stilarter.

Her kan du lese om våre klasser

Ashtanga yoga

En fysisk krevende yoga med en fast serie med stillinger. Rekkefølgen på stillingene er nøye sammensatt, der hver asana forbereder den neste. Man innleder med en serie med solhilsener og forsetter med stående øvelser og strekk før den sittende delen med dypere strekk, og de avsluttende øvelsene med blant annet skulderstående. Et viktig kjennetegn ved Ashtanga yoga er synkronisert pust og bevegelse, og bidrar til en dynamisk flyt mellom hver stilling. Vi har områdets med komplette tilbud av timer i Ashtanga yoga!

Ashtanga 2

På denne timen går et skritt videre etter Ashtanga 1 : styrke, utholdenhet og fleksibilitet utfordres enda mer. Det kan være at man utfører vinyasa mellom høyre og venstre side også i sittende stillinger, eller at vi setter inn et par nye stillinger fra første serien i tillegg til det vi går gjennom på Ashtanga 1. Timen har et høyere tempo.

Yin & yang yoga

En kombinert time med noe dynamisk yoga (Yang), hvor vi styrker kroppen med flytsekvenser, etterfulgt av en rolig Yin yoga sekvens. Yang retter seg mot bruk av musklene våre, og utvikler styrke, stamina og fleksibilitet. Mens Yin retter seg mer mot bindevevet i kroppen, og hjelper til å gjenvinne bevegelighet og fleksibilitet. I tillegg stimuleres energikanalene/meridianene og deres tilknytning til de aktuelle organene i kroppen. Yin og Yang representerer motsattheter, men i like stor grad komplementerende kvaliteter.

Yoga Nidra

Denne yogastilen er perfekt om du trenger å roe helt ned etter en tøff uke eller en hard treningsøkt. Her er du ved bevissthet et sted mellom våken og sovende tilstand, akkurat på det punktet hvor kroppen slapper av og er i ferd med å sovne, men du er fremdeles ved bevissthet.
Nidra betyr søvn, så Yoga Nidra betyr en slags yogisk søvn. Med andre ord er dette en dyp avspenningsteknikk som kan føre deg inn i en tilstand hvor du ikke er helt våken, og heller ikke i dyp søvn. Formålet med Yoga Nidra kan være flere, men i tillegg til å være avspenning kan det hjelpe mot søvnproblemer, forberede deg for meditasjon og en utvidelse av bevisstheten der du får større kontakt med det underbevisste.
Sliter du med smerter og sykdom kan det være et komplement til annen trening/rehabilitering.

Jivamukti Yoga

En yogametode som ble grunnlagt i New York på 80-tallet av yogapionerene Sharon Gannon og David Life. Det er en fysisk utfordrende praksis som kan lede til spirituell bevisstgjøring. I disse klassene vil de enkelte yoga-asanas (stillingene) settes sammen i flytende serier ved hjelp av pusten (vinyasa). Det vil også være chanting, oppløftende musikk og meditasjon.

Yoga Flow

Yoga Flow (eller vinyasa flow) er en dynamisk og fysisk form for yoga med fokus på yogaøvelser satt sammen til sekvenser og serier. Yogaen kan være fysisk krevende eller roligere. En kreativ time som gir energi, styrke og balanse. Som i mange andre yogatimer synkroniserer vi pust med bevegelser. Gjennom varierte og til dels kraftfulle sekvenser vil kroppen bli varm og sterk, og konsentrasjon og balanse vil bli bedre. I tillegg til en serie med stående øvelser har timen også sittende øvelser, strekk og avspenning – alt til deilig musikk.

Yin Yoga

Yin yoga er en rolig og meditativ form av yoga basert på kinesisk tradisjon og meridiansk teori. Mens du slapper av i kroppen og i sinnet, jobbes det samtidig kraftig med bindevevet. Yogastillingene/asanas holdes i 3-4 minutter for å virke dypt inne i kroppen; på bindevev, sener, ledd, og ligamenter. Det er en meditativ praksis for å bringe stillhet i kropp og sinn, og oppleve dyp tilstedeværelse.
Denne typen yogaklasse passer som et perfekt kompliment til alle typer aktiviteter – CrossFit, styrketrening, jogging, ski, ashtanga, vinyasa yoga osv.

YinFlow Yoga

«Yin Flow – en yogaklasse som kombinerer yin yogaens meditative tilnærming med myke og rolige bevegelser. Klassen gir deg en fin balanse mellom FLOW (bevegelse) og YIN (stillhet), og vil gi styrke og energi i kropp og sinn, og tid til å strekke godt inn i kroppens bindevev. Avsluttes med avspenning. Gjennom meditasjon, visualiseringer og fokus rundt pust inspireres vi til å ta i bruk fler sanser og bli med på en reise i vårt indre landskap.

Senior yoga (55+)

En ledet og noe mykere yogatime. Timen består av en serie posisjoner, som skal utfordre både styrke og fleksibilitet. Fokuserer på pust, flyt i timen og avslutter avspenning. Instruktøren justerer og modifiserer underveis.

Treningssenter Bli medlem
Handlevogn
Kunde-
service
Kundeservice