Leve med revmatisme

Fokus: Muskler og skjelett

Trening er viktig

Personer med leddgikt kan forbedre kondisjon og muskelstyrke uten at sykdommen forverres ved å trene ganske intensivt, vi anbefaler å følge rådene for fysisk aktivitet som gjelder for befolkningen for øvrig. Spesielt vet vi at mennesker med leddgikt har nedsatt funksjon og står i fare for redusert muskelstyrke og kondisjon, samt hjertekarsykdom, og benskjørhet. Trening blir derfor spesielt viktig for å forebygge også slike sykdomskonsekvenser.

Trening og fysisk aktivitet gjør ikke betente ledd verre, eller skader leddene, men kan derimot bedre disse faktorene. Treningen kan foregå i varmt vann, på land, ute i naturen eller via individuelt tilpassede øvelser, i treningssal.

Personer med leddgikt bør generelt oppmuntres til å være fysisk aktive for å forbedre og opprettholde sin fysiske og psykiske helse og redusere risikoen for følgetilstander. Vi anbefaler 30 minutters fysisk aktivitet daglig. Dette aktiviteten kan deles opp i bolker på 10 minutters varighet uten at effekten forsvinner.

Kilde: Norsk revmatikerforbund (NRF)

Treningsprogram

Vi i Actic kan hjelpe deg med å sette opp et treningsprogram som er tilpasset akkurat deg og dine utfordringer. Send oss dine kontaktopplysninger så vil en treningsveileder ta kontakt med deg i løpet av kort tid.

 

 

Kontaktinformasjon

5 + 9 =

[et_social_share]