Treningstips

Sterk og utholdende med Actic Power!

Sterk og utholdende med Actic Power!

Prøv Actics vektstangtime

Det finnes knapt et treningssenter som ikke har vektstangtime på timeplanen sin. Grunnen til det er ganske enkelt at disse timene er bra og allsidige, selv for de mindre erfarne. Å trene styrketrening i gruppe kan passe for deg om du ikke er vant med å trene styrke, eller bare liker å trene med andre.

Om du trener Actic Power regelmessig, kommer du på sikt til å kjenne alle fordelene som timen gir. Dersom du tidligere har trent BodyPump, kommer du til å kjenne igjen opplegget og mange av øvelsene. Også her handler det om å trene hele kroppen med en vektstang og vektskiver, sier Sofia Harre-Wallén, gruppetreningsansvarlig på Actic.

Dersom du er ny vil du få hjelp både med teknikk og Sofia_Harre_Wallenanbefalinger for hvor mye vekt du bør sette på stengene. Instruktørene vil vise og forklare hvordan øvelsene skal utføres samt hvor mye vekt du bør øke/minske fra forrige øvelse. Speilene i salen er også til hjelp, slik at du kan sjekke at du utfører øvelsene riktig. Eksakt hvor tungt du skal trene er opp til deg. Timen skal i prinsippet passe for alle. Ha lettere vekter dersom du er uerfaren, har kommet tilbake til trening etter en skade, eller nylig har født. Kjør på med tyngre vekter dersom du er veltrent. Pass likevel på å ikke ta i for hardt og vær nøye med teknikken.

Timen består av basisøvelser som knebøy, markløft – både vanlige og rette, roing og utfall. Ut over dette er det ulike øvelser, men man trener hele kroppen, sier Sofia.

Styrketrening gjør deg ikke bare sterkere, du får også bedre koordinasjon, kondisjon og kroppsbevissthet. Dessuten gir timer som Power, hvor man kjører mange repetisjoner av en og samme øvelse, god muskelutholdenhet.

Kombiner gjerne Power-timen med kondisjonstimer som svømming, aerobics eller løping, eller bevegelighetstimer som yoga eller Actic Dynamic flex.

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley