Treningstips

Strandtrening

Statiskt-benböj-med-slide

Statisk benbøy med slide

Primære muskelgrupper som jobber: forside lår, innside lår og bakende.

Teknikk og gjennomføring: Stå i en benbøyposisjon med litt mer enn hoftebreddes avstand mellom føttene, knærne på linje med tærne, tyngden på hælene og rett kropp. Før det ene benet ut til siden og tilbake igjen. Jobb hele tiden med foten i sanden, og bruk sanden som motstand. Forsøk å opprettholde benbøyposisjonen gjennom hele øvelsen.

Alternativ: Utfør sliden med en rettere posisjon, dvs. med mindre bøyde ben.

Statisk-tricepsarmhävning-med-slide

Statisk tricepsarmhevning med slide

Primære muskelgrupper som jobber: triceps, skuldre, rygg og mage.

Teknikk og gjennomføring: Stå i en tricepsarmhevning på knær eller føtter med armene inntil kroppen. Forsøk å holde rygg og nakke nøytrale og jobb med påkoblet magestøtte og aktiverte skulderblader. Før armen foran hodet og tilbake med hånden i sanden. Bruk sanden som motstand. Forsøk å holde kroppen i samme posisjon hele tiden.

Alternativ: Stå på knærne i stedet for på føttene. Bruk en mindre bevegelsesbane for armen, dvs. før bare armen et stykke frem, eller ligg på magen og utfør sliden med armen.

Löpsprint

Sprint

Primære muskelgrupper som jobber: benmuskulatur og kjernemuskulatur.

Teknikk og gjennomføring: Løp med armene pendlende tett inntil kroppen og med rett overkropp. Løft knærne i løpsteget og forsøk å holde et raskt tempo. Utnytt sanden som motstand.

Alternativ: Løp i lavere tempo eller gå med store bevegelser i raskt tempo.

Längdhopp

Lengdehopp

Primære muskelgrupper som jobber: forside lår, bakende og legger.

Teknikk og gjennomføring: Stå i en benbøyposisjon med litt mer enn hoftebreddes avstand mellom føttene, tærne på linje med knærne, tyngden på hælene og rett kropp. Hopp fremover og oppover med armene opp mot himmelen og land i en dyp benbøy. Prøv å bruke sanden som motstand både i høyden og lengden.

Alternativ: Start i og land i en mindre benbøy. Hopp bare oppover, dvs. forsøk å hoppe så høyt som mulig uten å tenke på lengden.

Planka-med-knädrag-i-sand

Planke med knetrekk i sand

Primære muskelgrupper som jobber: Kjernemuskulatur, skuldre og til en viss grad bena.

Teknikk og gjennomføring: Stå i plankeposisjon på føttene og med hendene rett under skuldrene. Forsøk å holde rygg og nakke nøytrale og jobb med påkoblet magestøtte og aktiverte skulderblader. Trekk kneet mot albuen med foten i sanden gjennom hele bevegelsen, og bruk slik sanden som motstand.

Alternativ: Stå på knærne i stedet for på føttene, og trekk kneet mot albuen med kneet i sanden.

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley