Treningstips

Smidighet i sommer

Sommertrening – smidighet

Når solstolen og gressmatta frister mer enn å dra på treningssenteret kan du passe på å satse litt ekstra på din bevegelighet med en øvelse som man like gjerne kan ta på gresset som på stranden eller på piknikpleddet. Du er ikke avhengig av noen hjelpemidler, men du vil allikevel utfordre både bevegeligheten, smidigheten og styrken din. Ta og kjør igjennom hele programmet to eller tre runder, og med så mange repetisjoner som er angitt. Forsøk å virkelig gjennomføre bevegelsene og utfordre deg selv. Det går ikke på tid, så hvis du finner et punkt der du er støl, bli der litt ekstra og strekk ut.

 

Utfallssteg med vridning

Start i yogastillingen hunden, som er en omvendt V med hendene og føttene på gulvet. Bøy i knærne slik at ryggen kan være rett. Ta et stort skritt frem med høyre fot, den skal være mellom hendene. Senk ned med hofta og roter samtidig overkroppen mot høyre og løft høyre arm mot taket. Sett høyre hånd i gulvet igjen og gå tilbake til hunden. Gjenta på venstre siden.

Ta 5-7 per side.

utfall_vridning

 

Angripende krokodille

Start med å sitte på huk med hendene på gulvet, så langt frem som mulig. Ta deretter et skritt fremover med venstre hånd og høyre bein slik at kroppen blir vridd litt til høyre. Hold armen og benet bøyd og hold deg nær gulvet. Ta et skritt tilbake og deretter fremover med høyre hånd og venstre ben.

Ta 5 per side.

anfall_kroko1 anfall_kroko2

 

Sideutfall med fall

Stå med føttene med en hoftebredde fra hverandre. Ta et stort skritt til siden med høyre fot, gå ned i en dyp utfall og fall med overkroppen fremover, utover slik at hendene når på utsiden av høyre fot. Press deg tilbake opp til start og gjenta på den andre siden.

Ta 10 per ben.

sidoutfall

Yogapress

Begynn i hunden, som en omvendt V. Beveg deg deretter frem til en høy planke og la hoftene falle ned så langt du kan uten å føle ubehag. Skyv tilbake med skuldrene og press brystet gjennom armene.

Ta 10 stykker.

yogapress1 yogapress2

Trollbøy

Stå med en skulderbredde fra hverandre med føttene. Gå deretter ned i en så dyp knebøy som du klarer og strekk høyre arm opp mot taket og roter overkroppen i samme retning, med blikket på hånden. Roter deretter den andre veien. Strekk bena igjen og gjenta på nytt.

Ta 5-7 stykker.

trollboj

Utfall bakover og strekk

Stå med en hoftebreddes avstand med føttene. Ta deretter et stort utfallsteg bakover med høyre fot og strekk armene over hodet og strekk overkroppen opp og bakover. Du skal føle at det strekker i høyre hofte. Ta et skritt tilbake og gjenta med venstre fot.

Ta 10 per ben.

utfall_bakat

Trebent bro

Sitt på rumpa med knærne bøyd og føttene på gulvet. Hold venstre hånd i gulvet bak deg. Trykk deretter hofta og brystet opp så høyt du klarer mens du strekker din høyre hånd tilbake over hodet. Rett blikket mot din høyre hånd. Skyv tilbake ned til rumpa nesten berører bakken og press deretter opp igjen.

Ta 5-7 per side.

brygga1 brygga2

Les mer:

Styrketrening i sommer

Slik takler du sommervarmen

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!