Treningstips

Partrening

Hvorfor ikke passe på å forene nytte med hygge? Vi gir deg forslag til øvelser du kan gjøre sammen med en venn eller partner. Kontakt gjerne instruktørene våre for hjelp!

trädklättring

Klatrestativ

Trener hovedsakelig denne muskulaturen: Den som klatrer, trener fremfor alt styrke og smidighet/bevegelighet, mens den som leker klatrestativ, fremfor alt trener stabilitet.

Teknikk og gjennomføring: Den som leker klatrestativ, står i en sterk grunnposisjon med hoftebreddes avstand eller litt mer mellom føttene, lett bøyde ben for økt stabilitet og aktivert magestøtte. Bruk armene til å parere under øvelsen. Den som klatrer, begynner med å sitte på vennens rygg. Så gjelder det å komme seg rundt vennen ved å bruke både armer og ben.

dubbel_armpress

Dobbelt armpress

Trener hovedsakelig denne muskulaturen: Den som ligger på ryggen og utfører armpress, belaster fremfor alt bryst, skuldre og triceps. Den som står i planke og utfører armhevning, belaster fremfor alt bryst, skuldre og triceps samt kjernemuskulatur. Den som ligger på ryggen trener styrke, mens den som står i planke trener styrke og stabilitet.

Teknikk og gjennomføring: Den som ligger på ryggen, holder i vennens ankler og utfører et tricepspress med skulderbreddes avstand mellom hendene. Arbeid med albuene nær kroppen. Den samme øvelsen kan også utføres med brystpress, der grepet mellom hendene og på vennens ankler er bredt og albuene jobber ut mot sidene. Den som står i planke, står med hendene rett under skuldrene og senker seg ned med albuene tett inntil kroppen. Den samme øvelsen kan utføres i en armhevningsposisjon, der hendene plasseres bredt fra hverandre og på høyde med nedre del av brystet. Enten utfører dere øvelsene samtidig, eller så kjører dere annen hver.

getstandup

Get up Stand up

Trener hovedsakelig denne muskulaturen: Den som utfører øvelsen belaster fremfor alt ben og kjernemuskulatur, og trener styrke, stabilitet og bevegelighet.

Teknikk og gjennomføring: Den som utfører øvelsen, ligger nede med føttene nær baken. Vennen sitter på baken med føttene på den andres sko og holder rundt leggene (unngå å holde i knehasene). Den som utfører øvelsen, reiser seg opp i en sit up og går så opp til stående stilling ved å aktivere muskulaturen i ben og overkropp. Jobb med å holde en bra grunnposisjon under hele øvelsen: rett rygg, aktiverte skulderblad og aktivert magestøtte. Pass også på at knærne kommer på linje med tærne, og at du holder imot i de eksentriske fasene, dvs. på vei tilbake.

benboj kompis

Benbøy med venn som vekt

Trener hovedsakelig denne muskulaturen: Den som utfører øvelsen belaster fremfor alt forside lår, bakende og kjernemuskulatur, og trener fremfor alt styrke og stabilitet.

Teknikk og gjennomføring: Stå i en sterk grunnposisjon med hoftebreddes avstand eller litt mer mellom føttene, knærne på linje med tærne, rett rygg, aktiverte skulderblad og aktivert magestøtte. La vennen din sette seg på ryggen din, med armene rundt brystet og bena rundt midjen. Den som utfører øvelsen, synker dypt ned i benbøy uten å miste grunnposisjonen, og presser seg så tilbake igjen.

manskligbrutalbank

Menneskelig treningsbenk

Trener hovedsakelig denne muskulaturen: Den som utfører sit ups belaster muskulaturen i mage og hofteleddsbøyeren, mens den som leker treningsbenk, fremfor alt belaster forside lår (statisk) og kjernemuskulaturen. Den som utfører sit ups, trener fremfor alt styrke, mens den som leker treningsbenk, fremfor alt trener stabilitet.

Teknikk og gjennomføring: Vennen står i en sterk grunnposisjon med litt mer enn hoftebredde mellom føttene og bøyde ben (tilstrekkelig bøyd til å kunne utføre sit ups). Den som utfører sit ups, begynner med å ligge med ryggen mot vennens lår og armene i kors over brystet. Deretter går hun/han opp i en sit up ved å løfte overkroppen til sittende posisjon. Vennen jobber statisk og forsøker å holde kroppen sin så stille som mulig under øvelsen.

dipsfrankompis

Dips fra venn

Trener hovedsakelig denne muskulaturen: Den som utfører dipsene, belaster fremfor alt triceps, skuldre og bryst. Den som står i bro, belaster fremfor alt kjernemuskulaturen. Den som utfører dips, trener styrke og bevegelighet, mens den som står i bro, trener stabilitet og bevegelighet.

Teknikk og gjennomføring: Den som utfører dips, setter hendene på knærne til vennen og setter føttene foran seg. Jo lenger frem føttene plasseres, desto tyngre blir øvelsen. Senk bakenden ned mot bakken ved å bøye albuene. Forsøk å holde hendene og albuene i hoftebreddes avstand, baken nær vennens skinnben og senkede skuldre med et åpent bryst. Den som står i bro, setter hendene under skuldrene og føttene under knærne. Sett føttene i den bredden som vennen vil gjøre sine dips i. Forsøk å etterligne et bord, dvs. med hoften så høyt opp mot taket som mulig.

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!