Treningstips

Kom i gang med løpingen!

Kom i gang med løpingen!

Du ser løpere overalt. De løper langt, de løper i bakker og i intervaller. Men hvordan setter man i gang med løpingen? 

Tips 1 – Ta det rolig i begynnelsen

Det er lett å ta i for mye i begynnelsen – det gjelder all trening! Om du bestemmer deg for en hard treningsøkt allerede fra starten, er sjansene høye for at du blir så sliten at du bestemmer deg for å aldri gjøre det igjen. Kjenn etter og lytt til kroppen. Prøv noen av programmene under treningstips 5 og start der. Er det for lett? Ta i litt mer neste gang! Husk at det er viktig å øke gradvis. Fordi første økt føltes bra er det ikke sikkert at kroppen er klar for å løpe en hel mil på neste økt. Økt litt etter litt.

Start med 2-3 økter i uken, slik at ledd og leddbåndene dine henger med.

Tips 2 – Test med et kort løp

Å melde seg på et kort løp på ca. 5 kilometer er en god drahjelp for å holde i gang løpingen, som kan føles litt hardt i begynnelsen. Gi deg selv tid, og sørg for at det i alle fall er ca. tre måneder til startskuddet går.

Tips 3 – Tren styrketrening

For å holde deg skadefri er det gull verd å kombinere styrketrening med løpingen. Start enkelt med øvelser som utfall, vandrende planke og hofteløft.

Tips 4 – Ikke vær så hard mot deg selv

Noen treningsøkter kjennes ikke godt i det hele tatt. I blant kommer du til å være supertrøtt og ute av form, og av og til vil du misse en treningsøkt. Husk at det ikke gjør deg dårlig eller mislykket. Slapp av og gled deg heller til neste økt.
 

Tips 5 – Noen programmer som er fine å starte med 

  • Program 1: Gå raskt i 10 minutter. Jogg i 1 minutt, gå i 2 minutter, jogg i 2 minutter, gå i 2 minutter, jogg i 1 minutt, gå i 2 minutter, jogg i 2 minutter, osv. Fortsett til du har holdt på i 30 minutter.  
  • Program 2: Gå i 5 minutter, jogg svært rolig i 15 minutter (det trenger ikke å være så stor hastighetsforskjell fra rask gange), gå i 5 minutter.
  • Program 3: Finn en bratt bakke som du bruker omtrent 30 sekunder å ta deg opp. Varm opp ved å gå og jogge annethvert minutt i 10 minutter. Deretter løper eller går du raskt opp bakken. Gå ned igjen. Uten å ta pause, løp opp bakken igjen. Gjenta 5-10 bakkeintervaller.  

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!