Treningstips

Intervalltrening i bakke

Intervalltrening i bakke

Løping er trolig vår eldste treningsform, og i dag er løping mer populært enn noen gang. Det finnes mange måter å løpe på, og denne teksten handler om intervalltrening i bakke.

Når det gjelder løping, vil intervaller si tempovekslinger, og de kan utføres på flat mark eller i bakke. Fordelen med å løpe bakkeintervaller er at benmusklene får jobbe på samme måte som ved styrketrening, noe som vil gjøre at du får sterke og spenstige ben.

Tidseffektiv treningsform
Løper du bakkeintervaller, trenger ikke den aktive treningstiden være spesielt lang. Det er avhengig av hvor lang bakken er. Generelt sett bør sprintstrekningen oppover bakken ta mellom 8 og 45 sekunder. Gå eller småjogg ned, for så å løpe opp igjen. Tanken med bakkeintervaller er at du skal jobbe i et forholdsvis høyt tempo som du kan holde hele veien opp, og veien ned igjen som hvileperiode. Det gjør at den aktive treningsperioden ikke trenger å bli mer enn et par minutter.

Viktig med oppvarming
Hvis du aldri har prøvd bakkeintervaller tidligere, synes jeg definitivt at du skal prøve det nå. Det er en morsom og effektiv treningsform. Jeg foreslår at du varmer opp ordentlig på forhånd, siden skaderisikoen øker sammenlignet med løping på middels eller lang distanse.

Vil du ha litt variasjon i bakkeintervallene, kan du prøve å ta utfallssteg oppover bakken, eller hvorfor ikke prøve armhevninger på toppen? Det er en perfekt måte å få med litt styrketrening for overkroppen på også!

Forbered deg på beste måte med styrketrening for å bli bedre til bakkeintervaller, og for å minske skaderisikoen. Nedenfor får du tre forslag til styrkeøvelser.

utfall
Øvelse 1 – Utfall

Styrker lår, rumpe og knestabilitet

Tenk på dette: Legg tyngden på det forreste benet hele tiden, og strekk på overkroppen. Plasser føttene i hoftebreddes avstand for å få bedre balanse!

rumplyft
Øvelse 2 – Endeløft/lårcurl

Styrker bakside lår og bakende

Tenk på dette: Hold overkroppen rett og stødig gjennom hele bevegelsen, som på bildet. Forsøk å spenne bakenden skikkelig!

flyes-backe
Øvelse 3 – Omvendte flyes på ball

Skulderbladpartiet, korsryggen og kjernemuskulaturen

Tenk på dette: Arbeid med armene i en loddrett vinkel, klem skulderbladene sammen på toppen!

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!