Treningstips

Funksjonell trening

Tips fra instruktøen – Funksjonell trening

De siste årene har funksjonell trening blitt stadig mer populært, både blant mosjonister og eliteutøvere. Funksjonell styrketrening er et vidt begrep med mange definisjoner. Kort sagt innebærer det at du trener mer enn kun én muskel. Du trener bevegelighet, balanse og koordinasjon med øvelser som aktiverer flere forskjellige muskler samtidig. Målet med denne treningen er å utvikle styrke og funksjonalitet i bevegelsene. Funksjonell trening som utføres på riktig måte, bidrar ofte til bedre holdning og sterkere overkropp, noe som avlaster kroppen enten du jobber sittende på et kontor, eller bærer tunge handleposer fra butikken.

Forebygging av skader

Jo eldre vi blir, desto stivere og svakere blir vi. Funksjonell trening er derfor også en gunstig treningsform for eldre. Det kan motvirke stivhet og svakhet i tillegg til at den funksjonelle styrken, bevegeligheten og balansen øker. Redusert muskelstivhet/-svakhet og bedre balanse reduserer også risikoen for aldersrelaterte skader.

Hvis du kompletterer treningsprogrammet med funksjonelle øvelser, trener du de dypereliggende musklene og de aktive stabilisatorene. Dette øker stabiliteten og bevegeligheten i leddene, noe som vil føre til redusert skaderisiko og for eksempel mer effektiv løpe- og skiteknikk.

Vil du teste noe nytt for å sparke i gang høstens trening? Husk å bestille en oppfølgingstime med meg, da kan vi gjennomgå programmet og målene dine. Men jeg vil allerede nå inspirere deg ved å tipse deg om noen funksjonelle øvelser som gir kroppen er real gjennomkjøring!

box-jumps

Box Jumps

Box Jumps kan utføres på kasser i forskjellig høyde på treningssenteret, i trapper eller på en benk i parken.
Still deg foran kassen med hendene langs siden og beina i skulderbreddes avstand. Hopp opp på kassen med føttene samlet, bli stående der i ett sekund, og hopp ned igjen. Det kan være lurt å starte med et sett med 8–12 repetisjoner. Hvis du trenger en større utfordring i denne øvelsen, kan du prøve å hoppe med manualer i hendene.

Smal_rodd

Smal rodd

I den smala rodden är det viktigt att tänka på:
• Att hålla upp bröstkorgen
• Att dra ihop skulderbladen.
• För tyngre motstånd, flytta fötterna framåt.

mountain_climber

Mountain climber

Denna övning är utmärkt träning för bålen. Här är det viktigt att du tänker på att:
• Spänna magen
• Undvik att svanka
• Behåll höftläget parallellt med marken
• Utför övningen genom att dra knäet diagonalt upp mot armbågen. Varannan gång höger och varannan gång vänster

Brostpress

Bröstpress

Bröstpressen liknar den klassiska övningen armhövning, med skillnaden att i med band tränar du även stabilitet. Här ska du tänka på:

• Ju mer upprätt du står desto lättare blir motståndet
• Håll armarna något bredare än axelbrett
• Det är viktigt att upprätthåller din hållning genom hela övningen

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!