Treningstips

Actics Sommerinspirasjon del 4

webben_bosu-rygglyft

Lag ditt eget treningssenter på ferie

Om sommeren er mange av oss på reisefot. Det er fullt mulig å trene hele kroppen uten hjelpemidler med øvelser som push ups, dips på stol, chins i trær, spensthopp og crunches. Samtidig finnes det hjelpemidler man enkelt kan dra med seg til sommerhuset eller Syden for en ekstra utfordring. Og vips, så har du med deg et bærbart treningsstudio i kofferten.

Her er noen enkle tips til øvelser du kan gjøre med enkle hjelpemidler. Treningsøkten trenger ikke ta lang tid for at den skal ha effekt, 30 minutter holder. Alt du trenger til disse øvelsene er et hoppetau, en pilatesball og en strikk. Hoppetauet og strikken tar jo opp veldig lite plass i kofferten, og pilatesballen kan man tømme for luft, for så å blåse den opp når den skal brukes.

Hoppetau

hopprep2   hopprep1

At hoppetau er en effektiv treningsform er gammelt nytt. Med hoppetauet trener man både kondisjon og balanse. Treningen er veldig intensiv, så man trenger ikke holde på lengre enn et par minutter for å få god effekt.

Skulderløft med stikk

axelband1   axelband2

I denne øvelsen trener du skuldrene, samtidig som du aktiverer kjernemuskulaturen. Pass på at du holder en god holdning gjennom øvelsen, og trekk navlen inn mot ryggraden. Ha en avslappet bøy i armen, og la skuldrene gjøre jobben. Hold armene ned langs siden og løft de rett ut. Når armen er rett ut kan du stoppe, 90 grader i armhulen. Senk deretter armene rolig, nesten hele veien ned igjen, før du gjentar øvelsen.

Crunch på ball

crunch-boll2  crunch-boll1

Denne øvelsen fokuserer på kjernemuskulaturen. Ved å utføre øvelsen på pilatesballen får du trent balansen samtidig med at den er effektiv for kjernemuskulaturen. Kryss armene over brystet og kjenn etter at magen er aktivert gjennom hele øvelsen. Senk overkroppen rolig bakover, kjenn at du har kontroll hele veien, løft så overkroppen opp igjen ved hjelp av magen.

Utfall med biceps curl

utfall-gummiband_bicepc

Ta et stort skritt fremover med det ene beinet, plasser strikken under det fremre beinet. Hold strikken med håndflaten vendt fremover og se til at strikken holder seg stram. Med strak holdning senker du ned kroppen slik at det fremste beinet i 90 grader, mens det bakre kneet så vidt berører gulvet. Gjennomfør en repetisjon med biceps curl samtidig som du går ned i utfall, bevegelsen sitter i albuleddet slik at du løfter underarmene opp mot overkroppen. Gjenta med det andre benet.

Rygghev på ball

rygglyft-boll1  rygglyft-boll2

I denne øvelsen ligger fokuset på korsryggen samtidig som balansen får en utfordring. Legg deg oppå ballen med magen midt på ballen. Plasser armene ved ørene og la blikket være ned i gulvet. Løft overkroppen for så å senke den rolig tilbake i startposisjon. Hold et lite spenn i magen mens du utfører øvelsen, slik at du får effekt på ryggen.

Roing med strikk

lykstolpe_dragband   lykstolpe_dragband2

Denne øvelsen er fantastisk for øvre del av ryggen. Fest strikken på et punkt foran deg, og gå bakover slik at du får et spenn i strikken med strake armer. Begynn øvelsen med å presse sammen skulderbladene, trekk så strikken til deg mens du holder spennet i skulderbladene. Strekk så armene ut igjen, rolig og kontrollert.

Les mer:

» 10 enkle øvelser på stranden
» Hjemmetrening – 5 grunnleggende øvelser

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!