Treningstips

Actics sommerinspirasjon del 2

Legg svømmeturen ute i sommer!

Å gå ned elven eller havet for å ta seg en dukkert, gir virkelig sommerstemning. Når sommerværet i Norge tillater det, oppholder vi oss gjerne timevis på stranda eller i vannet. De positive effektene av å bade er mange, i tillegg til at vi får være ute i naturen, ses svømming på som en svært effektiv form for trening. Annika Andersson, svømmeekspert og personlig trener på Actic, bekrefter at en svømmetur ute har mange positive effekter og egenskaper. Om du ønsker å kombinere din daglig dose med trening sammen med sommersolen og strandlivet, har Annika noen tips til hvordan du kan utnytte det mest mulig.

Hva skal du tenke på når du svømmer ute?

Før du legger ut på svømmetur bør du ta visse forhåndsregler. Si alltid fra til noen hvor du skal og når du er tilbake, og om mulig ha noen med deg enten i vannet eller på land. Det kan være tyngre å svømme inn mot land enn ut mot åpent hav, så det tryggeste er å holde seg nærmere strandkanten. Da kan andre lettere se deg om noe skulle skje og ute i havet kan det også være bølger og strømninger som kan komme brått på. Ta hensyn til at det er tyngre å svømme ute enn inne.

Hva er fordelene med å svømme ute?

Svømming er en svært skånsom treningsform, der du får trent hele kroppen. Ved å ta en svømmetur ute, kan man nyte sommeren på en helt annen måte. Du får være i naturen og (forhåpentligvis) kjenne solstrålene på kroppen. Å svømme ute vil være tyngre, som gjør det til en enda bedre treningsøkt.

Tips til utetrening i vann

Hvis det er grunt vann der du befinner deg, er det masse muligheter for å gjøre noen aktiviteter! Du kan dra med deg venner eller familie for å kaste frisbee i vannet, spille volleyball eller håndball. Å løpe i vann er tungt, men veldig bra kondisjonstrening. All lek og moro i vann er trening! Om det er dypt vann passer det perfekt til å hoppe/stupe litt. Flytevester vil hjelpe deg til å utføre diverse øvelser i vann. Jogging eller sykling vil være ypperlig å utføre om man bruker flytevest eller et annet flyteelement. En perfekt treningsøkt til dagen på stranda.

Les mer:

» Svøm deg til toppform

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley