Spise riktig

Mellommåltid på riktig vis

Topp 5 mellommåltider

Mange som spiser mellommåltider spiser totalt mer i løpet av dagen enn de som holder seg til tre hovedmåltider. Grunnen til dette er for store og energirike mellommåltider. Men hvis de spises på riktig måte er de en effektiv måte for å holde et stabilt blodsukker og sulten i sjakk. Da reduserer man også risikoen for å overspise under hovedmåltidene. Velg fiberrike karbohydrater, sunt fett og magre proteiner. Og tenk på mengden! Man trenger ikke å spise mellommåltider til faste tider hver for- og ettermiddag. Det bør være noe man gjør hvis man er sulten og trenger litt ekstra energi for holde ut til neste måltid.

Fruktyoghurt, brødskiver og barer er vanlige mellommåltider som gir mye energi uten noen direkte næring. Ingen god kombinasjon. Her får du tips til fem gode mellommåltid som holder deg mett og oppe lenge.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er næringsrike og energilave mellommåltider som effektivt reduserer sultfølelsen. Mulighetene er uendelige. Grønnsaksstaver dippet i Keso – Cottage Cheese, råkostsalat med strimlet gulerøtter, kål og ananas, lettkokte edamame bønner med litt salat, grønnkål- eller rotfruktgrønnsaker, cherrytomater, broccolibuketter og alle typer av friske frukter og bær.

Knekkebrød

Et fiberrikt knekkebrød med proteinrikt pålegg som kylling, egg, tunfisk, keso (cottage cheese) eller mager ost er et utmerket mellommåltid. Blad 1 dl hver av sesamfrø, gresskarfrø og solsikkefrø. Tilsett ½ dl linfrø, 1 dl maismel, ½ dl olivenolje og 2 dl kokende vann. La svelle i 10-20 minutter. Legg bakepapir på en stekeplate og trykk ut deigen til et tynt lag. Det enkleste måten er om du legger et annet bakepapir på stekeplaten og trykker ut med hånden eller en kjevle. Strø havsalt over og stek i ovnen på 150 grader i cirka 1 time. Avkjøles på rist.

Yoghurt

Naturell yoghurt er mettende og rik på sunne ting som kalsium, protein og melkesyrebakterier. Velg alltid den naturelle varianten og smak til selv med en neve blåbær eller bringebær. Eller lag en Bircher müsli og ta med på jobb. Den kan forberedes kvelden før og bli til i kjøleskapet over natten. Bland 1 dl naturell yoghurt med ½ dl havregryn i en bolle eller matboks. Dekk til og plasser i kjøleskapet over natta. Smak deretter til med vaniljepulver (ikke søtt), kardemomme eller kanel og topp med friske eller frosne bær.

Nøtter

Ja visst, nøtter er både energirike og fete. Allikevel er de, i rimelig mengde, et utmerket mellommåltid. Foruten nyttig fett som forbedrer kolesterolverdien inneholder de mye protein, mineraler og E-vitaminer. Når man spiser nøtter frigjør man en del substanser og øker dermed metthetsfølelsen. De som spiser nøtter jevnlig har lettere for å holde vekten og reduserer risikoen for å få sykdommer som hjerte- karsykdommer, kreft og diabetes.

Bær

Serveres som mellommåltid når søt suget blir for stort eller som en dessert av det mer sunne slaget. Ta 5 dl frosne bær, for eksempel bringebær, bjørnebær eller blåbær, med 2 ½ dl kvarg (syrefeltet ferskost), en liten skje honning og en klype vaniljepulver (ikke søtt).

 

Tipset kommer fra vår partner ViktVäktarna

 

Les mer:

Sommerens granolaoppskrifter

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!