Spise riktig

Soyafarse med curry og kokos

Soyafarse med curry og kokos

Soya er en belgfrukt og dermed i slekt med andre bønner og erter. Den inneholder en rekke forskjellige næringsstoffer. Soyabønner inneholder mye fiber og har høyt innhold av fullverdig protein og flerumettet fett. De inneholder blant annet de essensielle proteinene som kroppen selv ikke kan produsere, og passer godt i gryteretter, supper og salater.

4 porsjoner

Ingredienser

400 g soyafarse
1 purreløk
2 hvitløkskløfter
1 paprika
1 ss gul curry
1 dl røde linser, tørkede
1 boks kokosmelk
½ ss grønnsaksbuljong
1 dl kokosflak
Salt og pepper

Til servering

Hakkede søtmandler

Tilberedning

Del purreløken på langs og skyll vekk eventuell jord. Skjær purreløken i strimler, finhakk hvitløkskløftene og skjær paprikaen i mindre biter.

Stek soyafarsen sammen med purreløk, hvitløk, paprika og curry i en stekepanne. Når alt har fått fin farge, tilsett tørkede røde linser, kokosmelk og grønnsaksbuljong. Senk varmen og legg på et lokk. La småputre i 12–15 minutter til linsene er blitt myke, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Rist i mellomtiden kokosflakene i en tørr stekepanne til de har fått fin farge.

Server soyafarsen med de ristede kokosflakene, hakkede søtmandler, bulgur og en grønn salat.

Næringsverdi per 100 g

122 kcal

7,6 g protein
6,8 g fett
5,4 g karbohydrater

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley