Spise riktig

Paella

Paella

Hola! Paella er en kjempegod spansk rett med flere forskjellige proteinkilder. Et par av dem er fra havet, noe som gjør at du får i deg omega-3. Blåskjellene har betennelsesdempende egenskaper og inneholder også antioksidanter. Paella er gyllengul, og fargen som kommer fra safran, er et bevis på høyt innhold av antioksidanter.

4–6 porsjoner. En spansk rett med flere proteinkilder

Ingredienser:

2 dl avorioris
1 nett blåskjell (ca. 1 kg)
1 gul løk
2 ss olivenolje
6 dl vann (4 til risen og 2 til å koke blåskjellene i)
1 ½ ss grønnsaksfond
1 presset hvitløkskløft
1 g safran
1 ts salt
1 krm svart pepper
2 dl grønne erter (dypfryste)
1 boks hele tomater (400 g)
1 kg urensede reker

Tilberedning:

Rens blåskjellene og kast de som er åpne. Kok blåskjellene i en kasserolle med 2 dl vann, litt salt og svart pepper til de åpner seg (ca. 2 min). Kast de som ikke har åpnet seg.

Skrell og hakk løken og stek den i olje sammen med risen i en wokpanne. Ha i vann og grønnsaksfond, press hvitløken og tilsett krydder (inkl. safran). La koke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter. Ha i ertene og tomatene (uten væske), og kok i ytterligere 5 minutter.

Bland blåskjellene med skall og de urensede rekene i wokpannen, og la dem bli varme. Server med det samme.

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley