Spise riktig

Lun laksesalat

Lun laksesalat

En salat kan enkelt kombineres og varieres etter smak og behag. Denne salaten er en litt mektig salat med mye proteiner og sunt fett. Salaten passer like bra til hverdags som til fest. Mathavre er en av våre beste kornsorter. Det er et mettende og godt alternativ til vanlig hvit ris.

4 porsjon

Ingredienser:

600 g skinnfri laksefilet
2 ss olje
Salt og pepper
2 dl mathavre
4 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
2 egg
1 paprika
½ agurk
1 liten rødløk
2 avokadoer
Grønn salat
250 g mager kesam
2 ts Dijon-sennep

Tilberedning:

Skjær laksen i terninger og stek dem noen minutter i olje i en stekepanne. Snu dem slik at alle sidene får en stekeflate. Krydre med salt og pepper. Kok opp vannet og buljongterningen. Tilsett mathavre og kok uten lokk i ca. 12 min. Hardkok, ta av skallet og del opp eggene. Hakk paprika og agurk i terninger. Skrell og skjær løken i skiver. Del avokadoen og fjern steinen. Ta ut fruktkjøttet i biter med en liten skje. Legg laks, mathavre og salat på et stort fat, legg eggene på til slutt. Rør sammen kesam og sennep og server sausen til.

Næringsverdi per 100g:

114 kcal

9.1g protein
6.1g fett
5.2g karbohydrater

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley