Spise riktig

Juice – sukkerfelle eller næringsbombe?

Finn frem i juicejungelen!

Som mange andre kostholdsspørsmål er det ikke lett å svare på spørsmålet om juice eller ikke juice. Den ene dagen er juice verre enn brus og den andre dagen skal alle ha egen juicemaskin og presse sine egne frukter.

Om man skal drikke juice eller ikke, er avhengig av situasjonen. Juice i seg selv er ikke unyttig, men inneholder mye sukker uten å mette. Jeg anbefaler å spise frukt i stedet for å drikke den, sier Actics kostholdsveileder Lisa Johansson.

Problemet med juice er nettopp det at man får i seg store mengder kalorier uten å bli mett. I hele frukter er sukkeret innkapslet i fiberet, noe som gir en mer langsom økning av blodsukker. Dersom man vil holde vekten er det sjeldent bra å drikke kalorier ettersom man ikke blir mett. Lisa sier at dersom man derimot ønsker å gå opp i vekt, kan de ekstra juice-kaloriene være et bra tilskudd.

Men – husk at juice i seg selv er ikke unyttig, og du kan drikke juice uansett om du vil beholde vekten, eller gå opp eller ned. Pass bare på mengden. Tenk på at det er ca fire appelsiner i ett glass juice – det er mye fruktsukker på en gang. Det er også verd å titte nærmere på hva juicen består av. Det sier seg selv at fruktjuice inneholder mer sukker enn grønnsaksjuice. Har du en egen juicemaskin kan du enkelt lage egen juice med mindre sukker. I butikkene finner man også et utvalg sunnere juice. Ta likevel en titt på innholdet – selv grønnsaksjuicer består av mye fruktjuice.

Drikk helst juice med fruktkjøtt. De inneholder mer fiber. Det sunne i juicen blir rett og slett fjernet dersom man tar bort fruktkjøttet.

“Ja, da kan jeg jo ta en smoothie istedet” Ja visst, det er betydelig sunnere enn juice ettersom man får i seg alle fibrene i frukten, og smoothies gir en metthetsfølelse. Men uansett om du juicer eller blender frukter og grønnsaker, kommer du til å drepe visse vitaminer som blir utsatt for syre og ødelegges. Jo mer syre de utsettes for, desto verre. Drikk juicen så ferskt som mulig, noe som er lettest om du juicer selv!

En fin måte å få i seg vitaminer og antioksidanter og moderate mengder sukker er å drikke shots som du lager selv med juicemaskinen eller blenderen (da blir den tjukkere, mer som en smoothie). Lag gjerne større mengder og frys i små porsjoner.

Ingefærshots

2 cm fersk ingefær
1 grønt eple
1-2 ts honning
saften av en halv sitron

Blend eller kjør alt i juicemaskinen – bra for immunforsvaret og oppkvikkende!

De beste bærene

1/2 dl bringebær
1/2 dl blåbær
1/2 dl bjørnebær
1 liten rødbete
noen mynteblader

Blend eller kjør alt i juicemaskinen – fullproppet med antioxidanter!

Grønt er skjønt!

1 dl bladpersille
1 dl grønnkål
1 grønt eple
Litt sitron- eller appelsinsaft

Funker best i juicemaskinen ettersom det kan være vanskelig å få væsken ut av bladene på andre måter.

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!