Julesnacks

Granateple med mørk sjokolade

Prøv en ny julesnacks i år!

2020 er allerede kjent som «annerledes-året». Og hva er da bedre enn å avslutte det på en positiv måte med en ny julesnacks?

Denne oppskriften med granateple med mørk sjokolade er utrolig enkel og knallgod. Den inneholder kun tre ingredienser (granateple, mørk sjokolade, og havsalt), tidsbruken er minimal mens smaken er maksimal!

Granateple + Mørk sjokolade + Havsalt + 5 til 8 minutter av din tid = Fantastiske små snacks!

Forberedelser: 8 minutter

Total tidsbruk: 8 minutter

Oppskriften gir 12 biter

Ingredienser

 • 6 dl granateplekjerner
 • 150 grams mørk sjokolade av god kvalitet
 • 1 teskje havsalt

Slik gjør du

 1. Legg ut 12 muffinformer. Dryss et tynt lag med granateplekjerner over formene.
 2. Smelt den mørke sjokoladen i en liten bolle enten i mikrobølgeovn eller med litt vann i en liten kjele. Rør i og se til at den ikke brenner seg.
 3. Hell den mørke sjokoladen over i en plastikkpose, som du klipper i det ene hjørnet slik at du kan helle litt sjokolade ut av gangen.
 4. Hell den mørkesjokoladen i sikksakkform over granateplekjernene. Legg deretter på et nytt tynt lag med granateplekjerner, før du heller et nytt lag med sjokolade over. Avslutt med et siste lag med granateple.
 5. Legg en siste «finish» med en klype havsalt på hver av bitene.
 6. Legg i kjøleskapet for minst én time før servering. Etter at de tas ut fra kjøleskapet, servér med en gang.

 

Hvordan velge de beste granateplene?

De beste granateplene er mellom mørkerosa til mørkerød i fargen, og har et stramt skall uten mørkere deler. Dersom den har myke områder, mørke deler eller ujevnt skall, har toget gått for denne gang og smaken vil være bitter. Sesongen for granateplene er vanligvis nokså kort – og varer fra september til november. Men, granateplene holder seg ofte godt i flere uker og kan derfor vare til godt ute i januar.

Tips til oppskriften:

 • Bruk mørk sjokolade av høy kvalitet.
 • Du kan enten bruke bakeplater for muffins med papir muffinsformer, eller muffinsformer av silikon.
 • Bitene må holdes avkjølt i kjøleskap før servering. De kan også fryses – bruk en lufttett beholder, så holder de opptil 3 måneder i fryseren!
 • Disse lekkerbiskene er perfekte som julesnacks, julegave til den som har alt, eller som en oppmerksomhet til vertinnen! Klart, som Valentine’s -gave er de også helt ypperlige!

 

Kilde: https://thishealthytable.com/blog/pomegranate-dark-chocolate-bites

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

 • Behandling av personopplysninger

  Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

 • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
 • Så starter vi!

Så starter vi!