Spis riktig

Brødskivenes revansje!

Brødskive til middag?

 

”Spiste du bare brødskive til middag?!”

Det er et fordomsfullt spørsmål man kan få om man faktisk bare spiste brødskive til middag. Men faktum er at det ikke behøver å være ”bare” en brødskive eller to. Det er avhengig av hva du legger på brødet og hva slags brød du bruker. Om du slenger i deg loff med smør eller syltetøy til middag er det ikke rart om du våkner sulten og energiløs. Det finnes andre alternativer. Less på med proteiner og nyttig fett på et sunt brød og pass på at du kommer opp i tilstrekkelig mengde, så kan brødskiven være en utmerket middag. Prøv noen av disse fire middagsskivene:

 

Eggerøre og avokado (1 porsjon)

2 skiver lyse surdeigsbrød
3 egg
1 avokado
Salt og pepper
Grønne blader eller spirer (ruccola, karse, spinat…)

Lag eggerøre i en kasserolle eller stekepanne med tre egg, litt salt og pepper. Rør om til den er kremet. Legg til siden og la avkjøle. I mellomtiden moser du en moden avokado. Når eggerøren er avkjølt blander du i avokadoen. Rist et par skiver lyse surdeigsbrød og fordel avokado-eggerøre-blandingen på brødskivene. Topp med noen grønne blader eller spirer og strø litt flaksalt over.

Surkål og skinke (1 porsjon)

2 skiver surdeigsbrød av valgfri sort
4 skiver helmuskelskinke (gjerne kraftig røkt)
100 g surkål
1 ss dijonsennep
4 skiver ost

Start med å sette ovnen på 200 grader. Spre deretter dijonsennep på brødskivene. Legg to skiver skinke på hver brødskive. Fordel surkålen på begge brødskivene og topp med osteskivene. Sett inn i ovnen i 5–8 minutter til osten har fått den fargen du vil at den skal ha.

 

Kylling og fennikel (1 porsjon)

2 skiver grovt rugbrød
½ grillet kylling
½ fennikel
En neve bladspinat
1 sitron
2 ss ferskost

Skjær fennikel i tynne skiver, press sitron over og bland godt. Bland også i spinatbladene. Plukk kjøttet fra kyllingen og riv det i småbiter. Bland litt sitronsaft i ferskosten. Vil du ha mer sitrussmak kan du rive litt av det ytterste skallet og blande det i. Spre ferskost på brødet. Legg fennikelblandingen på brødet og topp med kyllingen.

 

Halloumi og pesto (1 porsjon)

2 skiver surdeigsbrød
100 g halloumi
2 ss pesto
1 tomat
½ rød paprika
10 cm zucchini
½ liten rødløk
Chilliflakes

Start med å sette ovnen på 225 grader. Skjær paprika, løk og zucchini i tynne skiver og legg det i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen til de er myke, cirka 15 minutter. De siste 5 minuttene legger du i tomaten, som du har skåret i skiver. Ta grønnsakene ut av ovnen og bland. Skjær halloumien i skiver og stek den i olja til den har fått en fin farge. Rist brødet og spre på pesto. Fordel grønnsakene og halloumien på brødene. Strø over litt flaksalt.

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!