Bedre Vaner

Hva er ditt nyttårsløfte?

Sjekkliste for et vellykket treningsår

Har du stått på nyttårsaften og lovet deg selv at du skal forbedre helsen din i løpet av neste år ved å begynne å trene? Gratulerer! Det er et meget godt nyttårsløfte som det er verdet å holde fast ved. Vi skal hjelpe deg på veien med en liten sjekkliste, du er kun fem steg unna fra å lykkes med ditt treningsår!

Har du et mål?

Hvis svaret er ja, så er det helt topp. Et mål kan fungere både som en pisk og som en gulrot når du skal komme i gang med treningen.

Er svaret nei? Skaff deg et mål. Når man trener uten et mål blir det lett alt for diffust og uklart og da er risikoen stor for at treningen bare renner ut i sanden. Og nei, et mål behøver ikke å være et løp. Du kan ha som mål å trene tre ganger i uken, å kunne løfte din egen kroppsvekt i markløft eller benkpress eller å klare 100 burpees på 10 minutter. Er målet ditt? Eller bare henger du deg på noen andre sitt mål? Hvis du skal lykkes skal det være et mål som passer deg.

Er målet ditt målbart?

Hvis du skal løpe et løp eller klare en spesefikk prestasjon er det lett å følge med om du er på rett vei. Luftigere mål, som eksempelvis «jeg skal begynne å trene mer» kan være litt vanskeligere å følge opp. Gjør ditt treningsmål spesifikk og målbart, «jeg skal begynne å trene 2 gager i uka».

Er målet ditt realistisk?

Tenk deg grundig om. Det finnes ikke noe mer demotiverende enn å sette seg et urealistisk treningsmål. Sett deg ned med kalenderen din og se igjennom hvordan livet ditt er i hverdagen og hva som er mulig å få gjennomført. Hvor mye trening kan du få til, uten at du behøver å gjøre avkall på alt annet i livet eller blir for stresset? Det finnes også snarveier du kan ta. Kanskje kan du transportere deg selv til eller fra jobben? Eller sykle til jobben istedenfor å ta bilen. Kan du trene direkte på morgningen så er du sikker på at det blir noe av, hvis barnehagen ringer senere og du må hjem og tilbringe dagen hjemme i stedet?

Er treningen din planlagt?

Ikke tro at treningen skjer av seg selv. Hvis du tenker at du skal trene når du bare får litt ledig tid kommer du mest sannsynlig ikke til å trene så mye. Sett av tid til trening i kalenderen din. Skriv det inn. Da har du frigjort tid til treningen og sannsynligheten for at det blir noe av er betydelig større. Og ja, det er ok å ordne barnevakt for å kunne trene. Og ja, din trening er viktig og skal prioriteres.

Har du treningsstøtte?

Klarer du å trene alene eller trenger du litt hjelp på veien?

– Treningskompis som kan pushe og motivere.

– Personlig trener som kan hjelpe deg med riktig trening og oppmuntre og motivere deg når det føles tungt.

– Gruppetreningskompiser som kan booste din treningslyst gjennom å trene sammen med deg. Alle er ikke laget for å trene alene på treningssenteret.

– Din familie og venner som kanskje kan hjelpe deg til å frigjøre tid til treningen, gjennom for eksempel å lage middag eller passe barna i blant.

 

Lykke til med treningen!

 

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!