Trening og brystkreft

Nennes vei gjennom brystkreften

Yoga var vanskelig på riktig måte

Det har gått to år siden Nenne Larsson fikk sin siste cellegiftbehandling, men da hadde hun lagt noen tøffe år bak seg. Ikke nok med at hun fikk kreftbeskjeden sent i 2015, hun hadde allerede før det fått en liknende beskjed i 2011 og dessuten gått gjennom en serie tøffe operasjoner.

Nenne fikk først kreft i venstre bryst. En del av brystet ble opererte bort og hun gjennomgikk cellegiftbehandling og stråling. Da moren hennes i 2015 også hadde fått påvist brystkreft sa legene at det kunne finnes en sammenheng.

– Jeg måtte ta en genprøve for å se om jeg var bærer av en kreftgen. Det viste seg at jeg var det – av genet som heter BRCA2. Da de fant ut det utførte de en kontrollrøntgen og oppdaget kreft i det høyre brystet mitt, forteller hun.

Ikke nok med at hun gikk inn i en ny behandling mot brystkreft, Nenne opererte også bort livmoren og eggstokkene for å minimere spredningen.

Før hun fikk den første kreftbeskjeden i 2011 var Nenne en svært aktiv person. Hun trente og gikk lange turer. Og det kunne hun fortsette med selv under behandlingen.

– Jeg følte meg ikke så dårlig den gangen. Så fort operasjonen var over var jeg tilbake. Jeg jobbet og levde vanlig, forteller Nenne.

Den andre gangen var det tøffere. Hun ble kvalm av cellegiften, svært trøtt, led av anemi og hadde vanskeligheter med å spise. Vekten rant av henne og hun gikk ned 15 kilo på bare noen måneder. Hun ble såpass syk at livet hennes var truet flere ganger.

– Jeg ble også veldig mottakelig for å få infeksjon, så jeg gikk ikke til gymmen men var istedet ute og gikk og svømte. Jeg trente også med 7 minute workout-appen og litt andre ting. Jeg har jo trent så lenge at jeg vet hva jeg trenger å trene, og jeg har litt utstyr hjemme, sier hun.

Den trening som hun likte best under behandlingen var yoga. Hun trente for det meste hjemmefra ved hjelp av en yoga-app. Under denne perioden hadde hun vanskeligheter med å finne energi til å delta på timer hvor hun skulle prestere og svette. Da føltes yogaen som en befrielse.

– Yoga er ikke vanskelig på samme måte. Det var deilig, sier hun og fortsetter:

– Jeg gikk på noen yogatimer, men jeg syntes at det var vanskelig. Det som stoppet meg fra å gå dit var at jeg ikke hadde noe hår, ingen øyevipper og så ut som et skjelett. Jeg orket ganske enkelt ikke det at folk så på og syntes synd på meg.

Å ikke trene i det hele tatt under behandlingene var ikke et alternativ for henne. Legene sa til henne at hun ville føle seg bedre jo mer hun bevegde på seg, og det merket hun virkelig.

Nå er Nenne vært ferdigbehandlet i et par år. Hormonbehandlingene kommer til å fortsette i minst ti år til for å minimere risikoen for tilbakefall, men trening på gymmen er igjen en naturlig del av livet hennes.

– Nå er jeg tilbake på gymmen igjen og har fått selskap av min yngste datter.  Vi pusher hverandre til å komme oss på trening. Jeg har også PT et par ganger i uken, noe som også hjelper meg med å holde i gang treningen, sier Nenne.

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!