Spis riktig

Muffins for alle anledninger

Frokost, lunsj og mellommåltidsmuffins

Om du tenker på muffins kun som en søtsak så må du tro om igjen! Muffins kan være supergodt som frokost, lunsj eller som en del av en buffé eller brunch. Dessuten trenger ikke muffins å være fulle av sukker. Det finnes sunne varianter som kan være minst like gode. Muffinsene klarer seg noen dager i kjøleskapet og er et perfekt mellommåltid som du kan pakke med deg og spise etter trening. Alle muffinsoppskriftene er lette å lage, og om du vil kan du lage dobbel porsjon når du likevel er i gang og legge de i fryseren.

Frukostmuffins med blåbær og yoghurt

Saftige frokostmuffins fulle av havre som magen liker. Bruk gjerne bokhvete eller spelt som er mer næringsrikt enn hvetemel.

2 ½ dl hvete-, spelt- eller bokhvetemel
2 ½ dl havregryn
2 ts bakepulver
½ ts kanel
¼ ts salt
1 egg
2 ½ dl tyrkisk yoghurt
1 dl flytende honning
2 ss kokossukker
½ dl usukret mandelmelk
2 ts vaniljeekstrakt (du kan bruke vaniljsukker også, men kun 1 ts, hvis ikke blir det veldig søtt.)
2 ½ dl blåbær, ferske eller fryste

Sett ovnen på 175 grader og fordel 12 store muffinsformer ut over en langpanne eller bruk en smurt muffinsplate. Bland sammen mel, havregryn, bakepulver, kanel og salt i en bolle. I en annen bolle blander du sammen egg, yoghurt, honning, sukker, mandelmelk og vanilje. Bland deretter forsiktig sammen de bløte og de tørre ingrediensene.

Bland blåbærene med 1 ss mel slik at de ikke klumper seg og synker til bunnen. Bland de deretter forsiktig inn i røren. Fordel røren i muffinsformene og stek dem i ovnen i 20–22 minutter. Bruk en pinne for å sjekke om de er klare. La de stå og hvile i 5 minutter før du flytter dem over til en rist for avkjøling.

Lunsjmuffins med quinoa og mozarella

Proteinpakkede godsaker som du kan ta med i lunsjpakken og varme opp på jobben.

2 ½ dl nykokt, varm quinoa
1 ½ mozzarella i små biter eller revet
2 eggehviter
1 hvitløksbåt, revet eller presset
1 ts salt
1 ½ dl finhakket spinatblad

Sett ovnen på 200 grader og fordel 12 muffinsformer ut over en langpanne. Bland den varme quinoan med osten slik at den smelter. Tilsett eggehvite, hvitløk, salt og spinat. Bland godt. Fyll i muffinsformene med en skje. Stek i ovnen i 20 minutter, ta ut langpannen og la de stå på pannen utenfor ovnen i ytterligere 10 minutter.

Mellommåltidsmuffins med banan og lønnesirup

En litt sunnere og kjempegod muffins. Perfekt med en kopp te.

1 knapp dl smeltet kokosolje
1 knapp dl lønnesirup
3 egg
3 moste bananer
½ dl melk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½–1 ts kanel
3 dl hvete-, spelt- eller bokhvetemel
1–1 ½ dl havregryn
Eventuelt litt råsukker til å strø over.

Sett ovnen på 175 grader. Fordel 11 muffinsformer ut over en langpanne. Visp sammen kokosolje og lønnesirup i en stor skål. Visp i eggene. Rør i de moste bananene, melk, bakepulver, vaniljesukker, salt og kanel. Tilsett deretter mel og havregryn og bland godt. Om du vil kan du tilsette frø eller nøtter i røren. Fordel røren i muffinsformene og topp med litt havregryn og råsukker.

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!