Treningstips

Tren med en venn

Effektive og morsomme parøvelser

Har du skaffet deg en treningskompis eller en partner og dere har lyst til å sette i gang med treningen? En bra og morsom måte å trene på er å kjøre partimer. Neida, vi mener ikke at dere skal bruke hverandre som redskap og dytte rundt på hverandre. Disse er partimer der det ikke gjør noe om den ene har trent lenge og den andre er nybegynner, eller om den ene er liten og den andre stor.

Å trene sammen er ikke bare morsomt, det kan også trigge dere å ta i litt hardere enn om dere hadde trent alene. Man orker liksom den siste repetisjonen når man har en kompis som står og heier på. Man vil jo ikke vise seg svak for sin partner!

Partrening er helt enkelt kult og effektivt. Dessuten er det jo perfekt om man har dårlig tid og kjenner at man har vanskeligheter med å få tid til det sosiale livet. Først en treningstime og deretter en kopp kaffe eller spise samme – dere slår to fluer i en smekk. Vipps så har dere både trent og hengt.

Å trene sammen fungerer også som drahjelp dersom motivasjonen skulle svikte en dag, eller om man har vanskeligheter med å komme i gang. Skal kompisen trene er det lettere å komme seg avgårde, selv på de seige dagene.

Men om man nå ikke skal løfte hverandre rundt og bygge partreningen på slike øvelser, hva skal man da gjøre? Jo, man kan gjøre vanlige øvelser, men gjøre de sammen. Det finnes massevis av morsomme påfunn, men her er tre av de artigste.

I go, you go

Man kan nesten ut ifra navnet, gjette hva programmet går ut på. Jeg først og så du. Den ene kjører en intervall mens den andre hviler. Deretter bytter dere uten at det trengs noe ekstra hvile imellom. Her er lengden av din hvilepause avhengig av hvor rask kompisen din er, så man kan jo gjøre det ekstra vanskelig for kompisen ved å være superkjapp. Men da risikerer man også å straffe seg selv da det jo er tøffere å jobbe raskt.

Det fungerer helt fint å kjøre egne opplegg til denne typen program, men husk på å ikke gjøre intervallene for lange. Det kan bli kjedelig å vente på den andre. Da er det bedre å kjøre korte intervaller.

TIPS: Gi programmet litt krydder ved å la den som hviler stå i en statisk posisjon under ”hvilen”. For eksempel planken, sitte hockey inntil veggen, henge i en chins stang, eller stå med tunge vekter i hendene som en statisk farmers walk.

Intervall 1: 5 ganger hver

Chipper

Åh, så gøy! Du gjør kjempemange repetisjoner av en øvelse, litt færre av neste, enda litt færre av neste og så videre, til dere har jobbet dere gjennom hele programmet. Dette er et grunnprogram som dere kan kjøre flere ganger om dere vil. Når dere har kommet til bunnen av lista, kan dere puste litt ut før dere jobber fra bunnen og opp igjen. Og deretter ned igjen om dere vil.

Dette er en variant av I go, you go. Dere samler sammen antall repetisjoner. For eksempel skal dere til sammen utføre 100 Kettlebell swings. Hvordan dere deler opp det er opp til dere, enten at dere utfører 50 hver eller at den ene tar 40 og den andre 60 repetisjoner. En person jobber om gangen. En vanlig måte å gjøre det på er at dere deler opp i ti og ti repetisjoner. Den ene utfører ti repetisjoner, så den andre, og så videre, til dere har gjort så mange repetisjoner som dere på forhånd avtalte.

TIPS: Dette programmet kan dere kjøre en gange i måneden. Ta tiden og se hvor mye raskere dere har blitt etter hvert som dere er mer trente.

100 Kettlebell swings (bruk hver deres Kettlebell)
80 knebøy
60 utfallssteg
40 situps
20 burpees

Cardioveksling

Her gjelder det å kjøre pulsen i taket mens den andre kjører styrke. Deretter bytter dere. Her er det tre ulike cardioalternativer, men dere kan velge andre øvelser eller kjøre én øvelse om du for eksempel liker å løpe. Kjør enten fem runder av A før dere går videre til B og deretter C, eller så bytter dere og kjører det som en sirkeltrening, 5 runder. Programmet krever forholdsvis lite utstyr slik at det skal være mulig å kjøre det rundt cardiomaskinene.

A:

Person 1: 250 meter roing på romaskin

Person 2: Goblet squats til person 1 er klar

B:

Person 1: Løping 300–400 meter (enten på løpebånd eller som shuttleruns fram og tilbake over en strekning som dere finner på gymmet)

Person 2:  Kettlebell roing til person 1 er klar (ha to Kettlebells og kjør annenhver arm)

C:

Person 1: 400–500 meter på sykkel

Person 2: Diagonal magecrunsh til person 1 er klar

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!