Treningstips

Magetrening for alle

3 raske mageøvelser

Noen gruppetimer avsluttes med er par minutter hvor man pusher magemusklene til maks. Det her er helt riktig tenkt. Vi trenger en sterk mage og det er helt riktig å legge magetreningen nettopp på slutten. Hadde vi i stedet innledet timen med å sende melkesyre inn i magemusklene hadde resten av timen blitt vanskelig, ettersom vi bruker magemusklene når vi trener andre muskelgrupper. Å være helt utkjørt i magen og deretter gå på benbøyen er som å be om å ikke orke å holde opp ryggen, som et eksempel.

 

Det føles jo også tilfredsstillende å kjøre ut magen på slutten av timen og gå inn i dusjen med en god følelse. Så, om du trener for deg selv på gymmet kanskje du også vil kjøre noen mageminutter mot slutten av treningsøkten din. Derfor gir vi deg tre kjappe mageprogram å prøve.


Tips! Utfordre magen på flere ulike måter under treningsøkten. Pass på å ikke bare kjøre de rette magemusklene og nøye deg med det, men utfordre også siden på magen samt høyt oppe og langt nede.

 

Plankefest

 • Sett en klokke på 6 minutter. Hvert minutt stiller du deg i vanlig planke. Der står du i 30 sekunder, deretter vrir du over til en sideplanke på høyre side. Bli i 30 sekunder og bytt deretter side. Start så om igjen. Kjør fire runder. Ta en kjapp hvil om du trenger.
 • Ble det for lett? Gjør plankene dynamiske ved å løfte opp en hånd eller en fot i den rette planken og gå opp og ned med hoftene i sideplankene.
 • En variasjon er å kjøre én runde, ro 200 meter i høyt tempo på en romaskin og siden repetere. Kjør tre runder. Roing sliter også på magemusklene og kommer til å bidra med ytterligere en utfordring.

Magepuls

 • Øk pulsen samtidig som du gir magemusklene en gjennomkjøring
 • Kjør tre til fem runder med så lite hvile som mulig:
 • 10 sykle-med-twist per ben
 • 20 mountainclimbers per ben (unngå å sluntre, det er her du presser opp pulsen)
 • 10 foldekniv

360

 • Her snur vi rundt og kjører en øvelse for ryggen, som i realiteten er en større del av kroppen. Jobb i rolig tempo, tre eller fire runder.
 • 10 repetisjoner av hofteløft med kick per ben
 • 10 benfall (gå bare så langt at du ikke svaier ryggen)
 • 10 bolvridninger per side
 • 5 vandrende planken per side

Alle øvelsene finner du i filmformat på https://vimeo.com/search?q=actic

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

 • Behandling av personopplysninger

  Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

 • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
 • Så starter vi!

Så starter vi!