Treningstips

Gå bort fra maskinene

Gå til neste steg

 

Det er på mange måter lettere å trene med maskiner. Du kan enkelt stille inn maskinen slik at den passer vinklene til kroppen din og du kan enkelt legge på riktig vekt. Skaderisikoen er svært liten og du kan trygt bygge opp en hel del muskler og styrke. Men, og det finnes et stort men her, om du er over 50 år (eller yngre, men man må jo dra linjen et sted) er det på tide å gå bort fra maskinene og ut på gulvet.

Hvorfor? Jo, fordi når du blir eldre må du i større grad trene opp balansen, kroppens evne til å hente seg inn igjen etter at du har snublet eller sklidd. Det finnes et hav av forskning som viser at eldre som trener styrke minsker risikoen for å falle og minsker dessuten å skade seg alvorlig, om de skulle falle. Du må helt enkelt trene kroppen til å kunne å ta vare på seg selv i hverdagen. La oss ta en håndsopprekning; hvor mange tror at man blir bedre på akkurat det om man sitter fastspent til en maskin enn stående fritt på sine egne to føtter?

Dersom du trener fritt kommer du til å øke kroppskontrollen og forbedre balansen, og når du blir sterkere kommer du til å kunne takle snubling og glatt føre bedre. Du har dessuten en større sjanse til å ta imot deg selv på en smidigere måte om du har trent fritt. Så klart, maskiner kan absolutt være nyttig i visse situasjoner, for eksempel ved opptrening etter en skade, men er du frisk og kan stå på dine to ben så er det også det du bør gjøre størsteparten av tiden, også om du er nybegynner.

Start lett og enkelt

Føles det ustabilt og vanskelig å trene med frie vekter på gulvet – start lett. Se for eksempel på øvelsen nedenfor. Start der og gå deretter videre til vanskeligere øvelser. Kutt ut vektene og kjør med egen kroppsvekt eller lette vekter.

Føles det fortsatt ustabilt?

Stå i nærheten av noe som du lett kan støtte deg til. Kanskje en av maskinene du nå har sluttet å bruke? Gjør bevegelsene små og kontrollerte i begynnelsen. Gå ikke så dypt og vent til du har balanse før du går ned i for eksempel et utfallssteg. Steg ut først, bøy deretter.

Føles det usikkert med teknikken og øvelsene?

Kontakt en av treningssenterets dyktige instruktører eller ta et par PT-timer for å få hjelp med program og instruksjoner.

Et program som er bra å starte med:

Kjør alle øvelser, 10 repetisjoner per øvelse, tre runder. Om du skal gjøre en side om gangen skal du kjøre 10 repetisjoner per side. Disse er basisøvelser som er bra for alle å gjøre. Når du synes at det begynner å bli lett kan du utfordre deg selv ytterligere og for eksempel gjøre utfallsstegene til siden, gjøre armhevningene på tå eller legge til roing.

Utfallssteg
Knebøy
Armhevninger (Alt. Armhevninger med hanteltrekk)
Planken utstrakt
Roing med kettlebell

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!