Spis riktig

Boost med C-vitamin

3 herlige oppskrifter

Vinteren kan være veldig mørk og veldig lang, men den har sine fordeler. Akkurat nå er sitrusfruktene som best, så husk å fryse de ned. De inneholder mye C-vitamin som er en viktig antioxidant for kroppen og trengs for å bygge opp skjelettet ditt. I dag er det nesten ingen i Norge som lider av C-vitaminmangel ettersom det er så lett å få i seg nok. Det holder å spise en stor appelsin eller 100 g brokkoli. Men i stedet for å alltid spise appelsinene som de er kan du prøve å ha de i maten, for eksempel som i disse tre oppskriftene.

Honninggrillet kylling med sitrussalat

4 porsjoner
1 kg kyllinglår med skinn og ben
2 dl appelsinjuice
1 dl honning
3 ss fersk rosmarin
2 dl hakket koriander
3 ss pistasjnøtter, grovhakket
15 stenløse dadler, delt på langs
2 blodappelsiner, skrelte og skjært i ½ cm tykke skiver
1 stor appelsin, skrelt og skjært i ½ cm tykke skiver
1 blodgrape, skrelt og skjært i ½ cm tykke skiver
1 lime, skrelt og skjært i ½-cm tykke skiver

Bland juice, honning, rosmarin, salt og pepper i en skål. Ha i kyllingen og la marinere i 30 minutter. Varm en grillpanne middels varm. Stek kyllingen med skinnsiden ned. Vend kyllingen en gang for å få stekeskorpe på begge sider. La den steke i cirka 12–15 minutter til skinnet har blitt sprøtt og kyllingen er gjennomstekt. Under stekingen kan du pensle med marinaden et par ganger.

Legg kyllingen på et skjærebrett og la den hvile i 10 minutter før du serverer den. Imens kan du blande sitrusfruktene med koriander, pistasjnøttene og dadlene i en stor skål. Servere kyllingen med sitrussalaten.

Laks med fenikkel og sitrus

4 porsjoner
800 g laksefilét uten skinn
1 mellomstor fenikkel, i tynne skiver
1 blodappelsin eller vanlig appelsin, veldig tynt skivet
1 sitron, veldig tynt skivet

1 jalapeño, med frø, tynt skivet
4 dillkvister + dill til servering
Salt og pepper
2 dl olivenolje
Flaksalt

Sett ovnen på 150 grader. Bland fenikkel, appelsinskiver, chili og 4 dillkvister på bakepapir i en langpanne eller ildfast form. Ha i salt og pepper. Krydre laksen med salt og legg den over fenikkelblandingen. Hell olje over. Bak i ovnen til laksen er stekt, men la kjernen være litt rå, cirka 30–40 minutter. Server laksen med fenikkel, sitrus og dill og hell til sist over oljen.

Chiapudding med blodappelsin

2–3 porsjoner
1 ½ dl naturell yoghurt
1 dl presset blodappelsin
En klype salt
2 ss honning
½ dl chiafrø
2 blodappelsiner
Hakkede pistasjnøtter

Bland juice, yoghurt, salt og honning i en skål. Visp i chiafrøene, sett på lokk og la stå i kjøleskapet i minst 8 timer. Skrell og fileter appelsinene ved å skjære langs hinnene. Rør om puddingen og legg over i skåler. Server med appelsinfileter og strø over hakkede pistasjnøtter og eventuelt mer honning.

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!