Bedre Vanor

Susanne trente seg frisk!

“Det er tusen grunner til å begynne å trene!”

susanne3

Iblandt opplever man hell i uhell og en skade kan være det som vender livet til det positive. Det er akkurat det som skjedde med Susanne for noen år siden. En gammel kneskade gjorde at hun oppsøkte en ortoped som umiddelbart ville operere kneet.

–Jeg ville ikke og takket nei. På den tiden veide jeg nesten 100 kg og måtte gå med krykker, forteller Susanne. Hun var langtidssykemeldt for en rekke psykologiske diagnoser, som ADHD, SAD (vinterdepresjon), angst, spiseforstyrrelser og søvnforstyrrelser. Susanne var i arbeidspraksis på en 4H-gård, hvor de hadde en liten treningssal. Av og til jobbet hun i resepsjonen og fikk oversikt over hvilke tider det var folk i treningssalen og når det var tomt.

– En dag det var tomt smøg jeg inn, leste alle instruksene og prøvde alle apparatene. Jeg søkte også opp treningstips på nettet. Da jeg kjente effekten av trening på kroppen min, ble jeg helt hektet, forteller hun. Før sykemeldingen jobbet Susanne i et landbruk, en mildt sagt fysisk krevende jobb, og nå kjente hun at kroppen savnet den fysiske utfordringen. Da hun begynte å trene igjen, ble det en snøballeffekt.

– Det var som om hjernen min ble bygd om og jeg ble i tillegg bevisst på hva jeg spiste, sier hun.

Etterhvert ble driften på 4H-gården nedlagt og dermed også hennes mulighet til å trene der. For mange hadde dette blitt en trist ende på en fantastisk historie, men ikke for Susanne – hun var fast bestemt!

– Det var ikke noe som kunne stoppe meg da jeg gikk inn til Actic, med hjertet i halsen, og tegnet et medlemskap. Der fikk jeg verdens beste treningsveiledning av en kar som heter Linus, forteller hun.

Susannes glade treningshistorie ender ikke der. Ikke lenge etter ville hun mer og utdannet seg til å bli personlig trener og kostholdsveileder. Alt takket være den fine introduksjonen hun fikk da hun kom til treningssenteret for første gang og den positive starten det gav henne.

– Takket være treningen og alt rundt det er jeg ikke lenger sykemeldt, og den eneste diagnosen jeg har nå er ADHD. Men den har jeg lyst til å beholde, for den trenger jeg, sier Susanne med et smil.

Nå trener Susanne et par dager i uken på Actic. Hun har også et hjemmegym og trener mer enn gjerne i lekeparker hvor hun setter sammen egne kreative programmer.

– Jeg elsker tabata, gjerne utendørs! Og det er ikke noe som er morsommere enn å ta noe fra gulvet, løfte det opp og sette det ned igjen – mange ganger!

Susanne dro mye av lasset selv da hun startet med treningen og var drevet av de positive følelsene som hun fikk av å bevege på seg. Men det er ikke like lett for alle, så Susanne vet nøyaktig hva hennes beste tips er for noen som trenger å komme igang med treningen.

– Ha en kompis som kan heie deg igang! Det er tusen grunner til å begynne å trene og ingen grunn til å ikke begynne!

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!