Treningstips

Finn målet med din trening!

Mål gjør det lettere å opprettholde motivasjonen.


Nystart – for mange et flott ord som lukter friskt og sunt. Alle alternativer er åpne, og denne gangen kan du nå så langt du bare måtte ønske! Men hvordan skal man vedlikeholde treningen og treningsgleden? Ett bra alternativ kan være å sette seg klare mål for treningen.

Mål. Det er et stort ord, men mål behøver ikke bety å løpe maraton, løfte 100kg i markløft eller vinne en eller annen konkurranse. Lær deg hvordan du kan finne DITT mål. 

Deg selv som utgangspunkt

Målet må være basert på deg og din situasjon. Hvis du aldri har trent tidligere, bør du tenke deg om både en og to ganger før du tenker at maraton kan være er et godt mål. Hvis du vet at det er vanskelig å finne tid til å trene bare en gang i uken, kanskje du ikke bør starte med å sette opp mål som å trene hver dag. Se på deg selv og ditt liv, og sett et mål som er oppnåelig, og dermed også fornuftig. Pass på at det må være litt utfordrende for at det skal føles morsomt.

La målet være målbart

Når har man nådd målet sitt? Hvis det å delta i et løp eller på en konkurranse er målet, så er det opplagt når målet er nådd. Dersom du har andre mer diffuse mål kan det være vanskelig å se når det egentlig er nådd. Målet “Jeg vil være sterkere” er ikke så målbart. Sett derfor heller opp tydelige mål, som f.eks. “klare 10 push- ups” eller “klare 100 burpees på 10 minutter.” Da kan du hele tiden se at du nærmer deg målet ditt. 

Sett opp delmål

Å klare det store hovedmålet er veldig morsomt, og ikke minst gøy å satse mot. Men hvis målet er veldig langt unna, er det også lett å miste motivasjonen. Målet kan nesten føles abstrakt hvis det er for langt unna. Derfor bør du dele opp målet i delmål som du kan nå og klappe deg selv på skulderen. Hvis målet er å klare 10 pushups, vær glad for din første. Hvis målet er maraton, bli glad for din første mil. Det er super viktig!

Feir dine milepæler

Sørg for å faktisk klappe deg på skulderen når du er god. Milepæler og store mål er laget for å bli feiret. Men tenk på at man kanskje ikke alltid bør feire med bløtkake og pizza. Å feire et mål kan bety at du kan se en ekstra episode av din favorittserie eller få egentid til en rolig spasertur.

Hold ut når det blir tøft

Du vil ha perioder hvor alt går på skinner. Det vil føles godt, og du vil få gode resultater. Du vil også få perioder hvor du står bom fast og ikke kommer deg noe sted, og du føler deg kanskje ekstra dårlig. Vær tålmodig! Slike platåer kommer alle til, enten det gjelder vekttap eller styrke utvikling. Du må bare forsøke å holde ut. Dersom den dårlige perioden ikke går over, kan det være på tide å prøve og endre taktikk. Kanskje er det tid for nye oppgaver og en ny tilnærming for å riste litt liv i kroppen som kan ha blitt litt for vant.

Lykke til!

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!