Bedre Vanor

Intervju med Lennart og Aino Svensson

Intervju med Lennart och Aino Svensson

Alder: 65 år, gikk av med pensjon for 3 år siden.

Bosted: Örebro

Hva slags mål har dere med treningen?

– Vi trener for å holde oss friske. Vi har alltid trent, så vi vet hvor bra trening er for både kropp og sjel.

Hvorfor trener dere?

– Den sosiale biten spiller en stor rolle. Det er ofte de samme menneskene som kommer på treningstimene, og det er alltid hyggelig å treffe dem. Noen ganger går vi på dansetimer også, vi har alltid likt å danse, så det passer oss bra.
– Det er bra med balansetrening for oss pensjonister. Bare det å kunne ta på seg strømpene uten å måtte sette seg ned, føles veldig bra.

Hvordan har treningen påvirket hverdagen deres?

– Vi har jo lyst til å gjøre noe hver dag. Vi vil ikke sitte stille. Treningen har også gjort at artrosen min er blitt mye bedre! Jeg kan nå gå lengre turer uten å få vondt, og det er jeg kjempeglad for.

Beste treningstips?

– Ta deg tid til å trene. Kombiner gjerne treningen med en eller annen form for avslapping etterpå, for eksempel badstue og boblebad.

Hvordan holder dere motivasjonen oppe?

– Det er lettere når man er to, for da kan vi motivere hverandre. Det er lurt å trene med partneren eller en venn.

Hva vil dere si til de som vil begynne å trene, men som ikke har kommet i gang?

– Prøv gruppetrening og treff andre der. Der er det fin musikk og hyggelige mennesker. Det er så mange fordommer mot treningssentre blant folk i vår alder, men ingen av dem stemmer. Personalet er veldig hyggelig og tar godt vare på en.
– Prøv ulike treningstimer til du finner noe du synes er morsomt. Men husk å starte rolig. Når man finner noe man synes er morsomt, blir det en rutine i hverdagen man ikke vil være foruten.

Hva er fordelene ved å trene på Actic?

– Man blir tatt veldig godt imot. Treningstilbudet er kjempestort, og de har ekstra aktiviteter for oss seniorer.

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley