Bedre Vanor

Ingar Richardsen Liaset

Ingar

Foto: Runners World

Intervju med en tidligere student på Active Education: Ingar Richardsen Liaset

Hvilken utdanning har du gått, og hvorfor søkte du på dette studiet og denne skolen?

Jeg har tatt PT1-utdanningen ved Active Education i Oslo. Med en lidenskap for trening er jo drømmen å kunne jobbe med det, dermed var jeg sikker på at Personlig Trener-utdanningen var den riktige for meg. Det var flere grunner til at jeg valgte Active Education i Oslo. Jeg leste og hørte mye bra om utdanningen og foreleserne ved skolen. Active Education er kjent for høy faglig kvalitet og har sertifisert mange dyktige PT’er som i dag gjør det veldig bra, noe som ga meg en trygghet når jeg skulle velge skole. At utdanningen er lagt opp fleksibelt med helgesamlinger i Oslo ga meg også mulighet til å jobbe ved siden av studiene. Skolen gir også studiepoeng og mulighet for støtte fra lånekassen, noe som var et stort pluss.

Hva var det beste med Personlig Trener-utdanningen hos Active Education?

Mange dyktige forelesere med forskjellig type utdanning og erfaring, og som alle brenner for sitt yrke. Gode undervisningslokaler og ikke minst topp moderne treningsfasiliteter. Den pratiske delen i PT-utdanningen er nok den artigste og mest lærerike delen av studiet. Her setter man teorien ut i praksis, og kunnskapen og erfaringen man sitter igjen med er uvurderlig når man senere skal jobbe som PT. En fordel er det at man kommer i kontakt med forelesere og medstudenter som allerede jobber innenfor treningsbransjen, og gjennom Active Education sitt store nettverk mot alle treningssenter og kjeder kan man fort knytte verdifulle kontakter som gjør det enkelt å raskt komme i jobb.

Hva er det beste med jobben som Personlig Trener?

Det beste med å jobbe som Personlig Trener er at man får jobbe med interessen sin. Å ha sin hobby som yrke er fantastisk. Gleden av å hjelpe folk til å nå målene sine er uten tvil noe som gir jobben noe helt ekstra. Man jobber alltid på lag med kunden sin, og begge må yte maks innsats for å lykkes. Det er ingenting som slår følelsen av å lykkes på lag med noen. En arbeidsplass med mange dyktige og hyggelige kollegaer er også med på å gjøre at jeg trives så godt i jobben min. Å tilbringe noen timer ekstra på jobb er aldri et problem.

…og mest utfordrende?

Oppstartsfasen som PT var utfordrende. Man starter med blanke ark, og kundene kommer ikke rett i fanget på deg. Heldigvis har Active Education gjennom undervisningen forberedt deg godt på hvordan du skal gå frem for å få og beholde kunder, så det hjalp meg veldig. Jeg var forberedt på en litt utfordrende start, men med innsats og struktur i jobbingen gikk det veldig fint. Det er mange som jobber som PT nå, og det er ekstra viktig å skille seg ut med god kvalitet. Gjør man en god jobb med en kunde, vil jo han anbefale deg videre, gjør du derimot en dårlig jobb, tvert imot. Man må alltid være på tå og yte det beste, kundene betaler tross alt en del og forventer noe igjen, men det er jo nettopp det som gjør denne jobben utrolig spennende.

Hvem passer Personlig Trener-utdanningen for?

Personlig Trener-utdannelsen passer for deg som virkelig har en lidenskap og interesse for trening. Du bør ha trent noen år, kjent på kroppen hva trening kan gjøre for deg, og du må ha en vilje og innsats til å bli best i det du holder på med. Når du skal jobbe som PT bør du være utadvent og kunne forholde deg til mange forskjellige type mennesker. Du må være trygg på deg selv og ha evnen til å lære vekk.

Har du tips til andre som vil jobbe som Personlig Trener?

For det første er det viktig å velge en bra skole som er anerkjent og har høy faglig kvalitet. Active Education er den største skolen for PT-utdanning i Norge, og de er kjent for dyktige forelesere og instruktører, så for meg var det et naturlig valg og noe jeg kan anbefale andre. Da er man i alle fall trygg på at man har valgt en god utdanning, og det er også mye enklere å få jobb når arbeidsgivere ser at du har en internasjonal sertifisering gjennom en skole som er kjent for god kvalitet.

For det andre er innsats nøkkelordet når du har kommet deg i jobb. Jobb systematisk og ha gode rutiner i arbeidet ditt. Ønsket om å bli en dyktig PT må være tilstede. Etterutdanninger og kurs blir da en viktig brikke, for å hele tiden kunne forbedre seg. Mange tar denne utdanningen nå, og det er viktig å skille seg ut med kvalitet. Vil også anbefale kostholdsveileder-studiet til Active Education som gir deg ekstra tyngde når du jobber som PT. Da kan du i tillegg til trening jobbe med ernæringsrådgivning og sette opp kostholdsplaner for dine kunder, noe som genererer mersalg og større inntjening for deg.

Finn deg også en arbeidsplass du kan føle deg trygg på og kan utvikle deg på en best mulig måte. God oppfølging fra leder og kollegaer er viktig for å lykkes når du er helt ny i gamet.

Hva er dine fremtidsplaner?

Planen fremover er å fortsette utviklingen og kunne bli en best mulig PT. Jeg setter store krav til meg selv, og skal alltid bli et lite hakk bedre i det jeg driver med. Som PT blir man aldri utlært. Et stort mål for fremtiden er å kunne å kunne forelese på PT-utdanning og lignende. Dermed blir det mer kurs og utdanning fremover.

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!