Bedre vaner

Definer dine treningsmål

Definer dine treningsmål

Mål er helt avgjørende for suksess på mange områder i livet, og spesielt når det gjelder trening. For å lykkes med å definere mål er det flere ulike metoder man kan støtte seg til. En av de mest brukte og effektive er SMART-metoden.

SMART-metoden bygger på at dine mål skal være:

  • Spesifikke
  • Målbare
  • Aksepterte
  • Realistiske
  • Tidsbestemte

Følg disse fem trinnene for å definere dine SMARTe treningsmål:

1. Skriv ned det som er spesifikt.

Bruk aktive ord som beskriver en retning, for eksempel øke, redusere, utvikle. Et eksempel kan være ”øke utholdenheten”.

2. I neste trinn finner du ut hva som er eller kan være målbart.

Det som kan måles, blir gjennomført. Et eksempel på hva du kan måle når det gjelder å ”øke utholdenheten”, kan være å ”løpe 10 km på under 55 minutter”. Gitt at du i dag for eksempel løper 10 km på 60 minutter.

3. Er målet akseptert?

Mål må være aksepterte. Mål bør defineres sammen med de som skal nå dem.

4. Kan målet nås – er det realistisk?

Målet må kunne nås, det må være realistisk. Når man begynner å trene, setter man seg ofte for høye mål. Det kan være lurt å sette seg et lavere mål i starten og øke utfordringen med tiden.

5. Når skal målet være nådd?

Å definere en tidsramme er like viktig som selve målet. For kort tid gjør selv et realistisk mål umulig, det samme gjelder for lang tid. Hvis du for eksempel har ett år som mål, kan det være en god idé å bryte ned målet til delmål.

Vi i Actic hjelper deg gjerne med å sette opp SMARTe mål for treningen din. Velkommen til ditt nærmeste treningssenter.

[et_social_share]

En personlig trener kjenner deg godt

Personlig trener

Tenk deg å ha en person som kun tenker på hvordan nettopp din trening kan bli morsommere og mer effektiv. Som heier deg frem når du føler deg litt umotivert, og jubler sammen med deg når du når målene dine. Det kan du få hvis du skaffer deg en personlig trener.

Vil du vite mer?

Smiley

Kostnadsfri prøvetrening

Henter personlige opplysninger…

Du har allerede et aktivt medlemskap hos oss og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Du har allerede en konto hos Actic og kan derfor ikke benytte deg av Gratis prøvetrening tilbudet. Kontakt ditt treningssenter hvis du har spørsmål om ditt medlemskap!

Skriv inn et gyldig fødselsdato

Du kan dessverre ikke kjøpe medlemskap siden du er under 18 år. Hvis du tar med en forelder eller ansvarlig betaler over 18 år til treningssenteret, hjelper vi deg med å få satt opp et medlemskap.

Actic Norge har 22 treningssentre hvor du kan bli kjent med din nye treningskompis. Vi tilbyr deg 7 dagers prøvetrening helt kostnadsfritt! Du kan trene styrke og kondisjon på senteret eller teste ut en gruppetreningstime. 20 av våre sentre har også basseng som inngår i treningskortet ditt. Velkommen inn!

  • Behandling av personopplysninger

    Vi behandler dine personopplysninger med det formål å administrere din avtale med oss, for å forbedre våre tjenester og for å gjøre at din opplevelse hos oss blir så god som overhode mulig. Les mer om vår personopplysningspolicy og medlemsvilkår.

  • Jeg har lest og akseptert Actic sine vilkår
  • Så starter vi!

Så starter vi!